Ja, uttrycken räcker knappt till när du ska summera Tre Kronors insats när de i dag förnedrades av Finland i Czech Hockey Games.

Slutreslutat skrevs till hela 8-3 i Finlands favör.

– Vi gör alldeles för mycket individuella misstag och de har man inte råd med på den här nivån, säger en besviken förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson till SVT.

Bengt-Åke fortsätter:

– Inställningen var det inget fel på, konsterade förbundskaptenen trots att Tre Kronor släppte in fyra mål på 16 minuter i den första perioden.

Mikael Tellqvist fick en mardrömsstart och fick lämna buren till förmån för Johan "Honken" Holmqvist efter ha släppt in två billiga mål.

En retur rakt ut i skottsektorn från "Tellan" förvaltades av Joonas Kemppainen och 3-0 var ett faktum.

Marko Anttila sköt senare enkelt 4-0 innan Tre Kronor vaknade till liv.

I slutet av andra reducerade Per-Johan "Pebben" Axelsson till 1-4 och i mitten av den andra till 2-4.

"Pebben" var tillsammans med Fredrik Pettersson, Linus Omark och Johan Harju de fyra som kan anses som godkända i mötet med Finland.

Matchen var körd redan efter den första perioden även fast Sverige närmade sig något spelmässigt i den andra.

I den avslutande perioden lade Finland i en ytterligare växel mot ett Tre Kronor som så klart var i desperat jakt på reduceringsmål.

Hela fyra puckar fick Johan "Honken" Holmqvist ta ut bakom sig innan matchens slut.

Mathias Tjärnqvist tröstmålade till 3-8 med tre minuter kvar vilket även blev slutresultatet.

Sverige slutade på sista plats i Czech Hockey Games efter förlusten mot Finland.

3-8 (52.58) Mathias Tjärnqvist

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.