Bengt-Åke berättar om Foppa: "Ser pigg ut"

Förbundskapten delar med sig av sina tankar kring superstjärnan.


Peter "Foppa" Forsberg är tillbaka i landslaget - och för exakt två år sedan tvingades han avbryta landslagslägret i Jönköping och Kinnarps Arena inför Karjala Cup.

Detta på grund av fotproblem.

Nu är han friskförklarad och de krånglande fötterna verkar det inte vara några problem med.

Än så länge.

I förmiddags avverkade Tre Kronor och Peter Forsberg det första ispasset inför årets Karjala Cup och i detta nu rivs dagens andra ispass av.

Nyheter24 fick en pratstund med förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson som berättar om intrycken från Peter Forsbergs första ispass, Karjala Cup och den kedjeformation som superstjärnan med största sannolikhet kommer att ingå i.

– Läget är kanon här nere (i Jönköping). Jag håller på med förberedelserna inför dagens andra träning. Så det är fullt fart, säger en avslappnad "Bengan" till Nyheter24.

Vad har du att berätta om Peters första ispass med landslaget på mycket länge?

– Det såg riktigt jäkla bra ut på många håll och kanter. För Peters del såg det väl ut som det ska göra, varken något negativit eller positivt. Kul att han såg pigg ut. Ett vanligt ispass helt enkelt, säger Bengt-Åke som tidigare berättat om att han gärna ser Peter i en OS-trupp efter nyår om hälsan tillåter.

Du har valt att sätta Peter i en kedjeformation tillsammans med Per-Johan Axelsson och Patrik Zackrisson, hur har du tänkt där?

– He he, jag tänkte nog inte alls. Det är inte riktigt säkert att de kommer att spela tillsammans i första matchen utan laget tar vi ut inför matchen sen. Men det är tre väldigt bra ishockeyspelare.

Vad har du att rapportera gällande den första träningen i övrigt?

– Att det var riktigt mycket glädje och pigga spelare där ute. Precis som det ska vara. Jag har inget att klaga på där inte, säger Bengt-Åke.

Målet med Karjala Cup - säsongens första landslagsturnering Czech Hockey Games blev ett fiasko?

– Det är ganska enkelt. Att få med sig segrar. Det är det som det här hela går ut på.

Under Karjala Cup kommer Foppa att spela sin 100:e landskamp och han såg ut att trivas på rinken i Kinnarps tillsammans med Patrik Zackrisson och "Pebben" Axelsson.

Enligt Bengt-Åke kommer Foppa på chansen till att spela en del powerplay under de tre matcherna - mot Tjeckien (torsdag, i Kinnarps Arena), Ryssland (lördag i Hartwall Arena, Helsingfors) och Finland (söndag i Hartwall Arena, Helsingfors).

Så här säger Peter Forsberg själv om återkomsten:

– Jag tycker det känns bättre än det gjorde när jag spelade med Modo. Men det är svårt att säga. Vi får se hur det känns på torsdag. Det var kul att vara tillbaka här. Det gick ganska fort måste jag säga, säger han till

– Det är att komma tillbaka till hockeyn. Jag har tränat barmark flera år nu och gjort många operationer så det skulle vara kul om det funkade hyfsat nu.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!