Fredrik Modin blev den stora överraskningen.
Fredrik Modin blev den stora överraskningen.

Modin: "Kan inte säga att jag hade det på känn"

Fredrik Modin talar ut efter att ha blivit Bengt-Åke Gustafssons OS-bomb.


Förbundets mejlserver hade gått sönder. Därför fick spelarna OS-besked samtidigt som alla andra.

Därför kom det som en rejäl överraskning när 35-årige Fredrik Modin fick se sitt namn på väggen bland de tolv forwards som fått sig en OS-biljett.

- Det kom som en glad överraskning. Jag hade hoppas få vara med, men kan inte säga att jag hade det på känn, säger han till Expressen.

Uttagningen kallades omgående för "Bengans OS-bomb" och blev ifrågasatt från alla håll och kanter.

Modin tar dock allt med ro. Guldhjälten från fyra år sedan känner till sin förmodade roll och är villig att göra allt förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson kräver.

- Jag gör vad Bengt-Åke vill att jag ska göra och ännu har jag inte hört vilken roll han tänkt sig för mig, säger Modin som inte oroar sig för det knä som hållt honom borta från spel i tre månader.

- Knäet känns jättebra och jag tycker att jag kommit igång hyfsat. Vi har haft matcher i stort sett varannan dag ett tag nu, men jag har fått ganska sparsamt med istid vilket är ett smart drag av vår tränare, Ken Hitchcock, säger han till Expressen.

Bengt-Åke Gustafsson verkar inte hellre oroa sig för skadade spelare. Han menade under presskonferensen under söndagen att han hellre ser att alla spelare är skadade fram till OS.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!