1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Mårts: Killarna var för utvilade

Sverige var utspelade mot Finland i den första perioden i JVM. Men sedan kom Småkronorna igång. ”Vi hade vilat för mycket innan”, kommenterar Pär Mårts.


Sveriges seger med 7-1 mot Finland ser odiskutabel ut. Men Småkronorna var illa ute i den första perioden. De blåvita hade då 26 skott på en fenomenal Jacob Markström, som höll tätt och som tillsammans med André Petersson såg till att Sverige hade 1-0 i den första pausen. Svenskarna fick iväg tre skott i den första perioden, men sedan skenade det iväg...

- Vi gör en riktigt dålig förstaperiod men vi har Markström där bak som räddar oss, sade lagkaptenen Marcus Johansson till SVT.

Och starten till tros var förstås Pär Mårts stolt över sina krigare efteråt.

- Klart att jag är otroligt stolt över killarna. Men vi ska vara ödmjuka, det är mycket små marginaler, sade huvudtränaren Mårts i tevesändningen.

Storsegern innebar att Sverige tog hem gruppsegern i junior-VM. Men det såg som bekant inte allt för ljust ut spelmässigt inledningsvis. Svenskarna drog på sig fyra utvisningar i rad.

- Vi hade vilat för mycket innan och var dåligt uppvärmda. Nu måste vi köra ett stenhårt pass innan semifinalen, förklarade Mårts.

Närmast på söndag spelar Sverige semifinal i Saskatoon, Kanada. Det är klart eftersom man vann sin grupp.

- Skotten kom där man trodde... Det är svårt att beskriva. Nu gäller det att koppla bort hockeyn och njuta av att vi vunnit alla matcher hittills. Sedan slår vi på batterierna igen, för det är nu de roliga matcherna börjar, sade Markström.

Målvakten blev utsedd till matchens lirare efter att ha räddat fantastiska 38 av 39 skott.

JVM
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!