Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mårtensson: ”Helt sjukt att han spelat i allsvenskan”

- 10/05/2010, 18:14 -
Mårtensson imponerad av Ekman-Larsson.

Mårtensson imponerad av Ekman-Larsson.

BILDBYRÅN

Från allsvenskan direkt till VM-premiär. Där blev Oliver Ekman-Larsson, 18, utsedd till Sveriges bästa spelare. Nu hyllas han av elitseriens poängligatvåa, Linköpings Tony Mårtensson. – Det är helt sjukt att han har spelat i allsvenskan. Som han spelar här så hade han lika gärna kunnat spela i NHL gångna säsongen, säger Mårtensson till Hockeysverige.se.

MANNHEIM. Mattias Weinhandl tre mål mot Norge gjorde honom till en given ”man of the match”. Trodde alla. Istället var det truppens yngsta spelare, nyblivne NHL-proffset Oliver Ekman-Larsson, som fick utmärkelsen i sin VM-debut.

”Det finns mer att ta av”

– Gör man tre mål ska man ha det priset. Men jag klagar inte, säger Ekman-Larsson till Hockeysverige.se.

Ne, det är väl dumt. Det gick ju rätt skapligt där ute...

– Ja, det gjorde det. Men jag tycker att det finns mycket mer att ta fram. Jag ska försöka spela mitt spel ännu mer. Jag blir lite för passiv i defensiven och måste gå ut hårdare.

Förbundskaptenen Bengt Åke-Gustafsson håller med.

– Det är väldigt bra offensivt spel med mycket kreativitet. Defensivt blir det för passivt emellanåt. Det måste det jobbas på.

– Men jag gillar inställningen hos de unga spelarna. De vet ju inte riktigt vad det här innebär och går bara ut och gillar läget. De går bara ut och kör och tänker inte så mycket. Det är väldigt inspirerande för oss som jobbar med laget.

”Det har fått fort att anpassa sig”

Så sent som för några veckor sedan så hade Ekman-Larsson som högst spelat kvalseriehockey och J-VM. Sedan fick han göra sin landslagsdebut i LG hockey games och det gjorde han så bra att vips så var han med i VM-truppen.

– Det har gått fortare att anpassa sig till tempot och spelet än jag trodde. Jag är väl ganska bra på att anpassa mig och jag tycker att det har gått bra det här även om det är klart att det är skillnad.

Linköpings poängkung Tony Mårtensson bara skrattar och skakar på huvudet när Ekman-Larssons VM-debut kommer på tal.

– Det är helt sjukt att han har spelat i allsvenskan den här säsongen. Som han spelar här så hade han liga gärna kunna spelat i NHL, säger han och avslutar med att sätta ytterligare lite press på 18-åringen.

– Han är tveklöst en kommande världsback. Inget snack om saken.

Hockeysverige.se