Frankrike pressade Sverige hela vägen

Sverige ledde med 3-0 inför den sista perioden. Sedan började Tre Kronor att skaka och Frankrike var nära att hämta upp 3-0-underläget.

MANNHEIM. Sverige inledde VM med att vinna mot Norge och i dag blev det en ny seger mot Frankrike – men det satt långt inne. Sverige tog ledningen i första halvlek efter att Linus Omark rundat målet och lade in pucken framför mål. Den franska målvakten Fabrice Lhenry räddade men Carl Gunnarsson stötte in pucken i mål. Trots ledningen var inte Bengt-Åke Gustafsson nöjd.

– Det är alldeles för passivt och stillastående. Det var nio man som inte hade ett skott på mål när vi pratat om att ta pucken på mål. Det är för dåligt, sade förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson i pausen till TV6.

Efter två minuter i den andra perioden utökade Sverige ledningen genom Jonas Andersson. Fem minuter senare sköt Johan Harju in 3-0 på pass från Linus Omark.

I den tredje perioden reducerade Frankrike. Yorick Treille sköt in 3-1-målet. När det återstod sex minuter var det dags för ett nytt franskt mål. Luc Tardif sköt ett skott, helt ur vinkel, som gick in bakom Jacob Markström. Det svenska landslaget var skakat – men lyckades hålla undan.

”Vad fan håller vi på med”

– Vad fan håller vi på med? utbrister Gustafsson till sina spelare i båset, rapporterade TV6.

Calle Johansson är besvikna på de svenska spelarna.

– Drar du på dig landslagströjan är det en skyldighet att visa hjärta, att täcka skott, gå in i närkamper. Det duger inte bara att vinna mot Frankrike, säger Calle Johansson expertkommentator i TV6.

I och med segern är Sverige klara för spel i den andra rundan.

/
/

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

"Svennis" vädjan: Ge Tomasson tid

Sveriges nye förbundskapten har fått en skakig start. Sveriges mest kände fotbollstränare gillar hans filosofi – och har en önskan. Jag hoppas att vi inte dömer ut honom alldeles för tidigt, säger Sven-Göran Eriksson om Jon Dahl Tomasson.

Palmers snabba hattrick – avgjorde mot Everton

idag 01:06
Cole Palmer bjöd på stor show i Chelseas hemmaseger, 6–0, mot Everton.

Ny seger – Malmö upp i topp

igår 21:10
Tredje raka segern och hela 11–1 i målskillnad. Malmö FF har fått en kanonstart på allsvenskan. Det är en stabil match, vi åker hit och vinner med 4–0, säger Sebastian Nanasi efter mötet med Värnamo

Första segern för Häcken – efter målfest

igår 20:54
Säsongens första seger (4–3) i fotbollsallsvenskan är ett faktum för Häcken, efter ett målrikt och svängigt möte med Brommapojkarna på måndagen. Vi tar tre poäng, det är hur viktigt som helst, säger målskytten Julius Lindberg i Discovery+.