Erik Karlsson ser fram emot mötet med Peter Regin.
Erik Karlsson ser fram emot mötet med Peter Regin. - Foto: BILDBYRÅN

Karlsson självsäker inför mötet med kompisen

Sverige mot Danmark. Erik Karlsson mot rumskompisen Peter Regin. Och Ottawa-backen vet hur man stoppar lagkamraten och danskarnas största stjärna. – Jag ser fram emot det hur mycket som helst och han har aldrig gjort bort mig innan så det ska inte vara någon fara, säger Karlsson.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

MANNHEIM. Erik Karlsson spelade i år till sig en plats i Ottawa i NHL. 60 matcher och 26 poäng blev facit för den 19-årige backtalangen. Men hans rumskamrat, dansken Peter Regin, fick ett än större genombrott och i Stanley Cup-slutspelet var han en av lagens bästa forwards.

”Han har varit oerhört bra”

I VM har centern byggt vidare på sitt fina spel och lett Danmark till en sensationell kvartsfinalplats. Han delar tredjeplatsen i VM:s poängliga med sju poäng på fem matcher.


– Han har varit oerhört bra i år tycker jag. Speciellt sista halvåret har han varit en topp två kedjespelare och i slutspelet så var han väl en av våra topp tre bästa forwards, berömmer Erik Karlsson.

Hur väl känner ni varandra?
– Vi har vart roomates hela året så jag vill säga att vi har blivit väldigt bra kompisar. Jag ville ju möta honom redan i Ängelholm där då men då var han ju inte spelklar så. Jag ser fram emot det hur mycket som helst och han har aldrig gjort bort mig innan så det ska inte vara någon fara.

Hur skulle du beskriva honom som spelare?
– Han är en oerhört rörlig spelare, han är lurig på de här finterna, riktigt bra en mot en och håller alltid huvudet högt. Det gäller bara att försöka vara så skridskostark som möjligt mot honom. Man ska hela tiden ha i bakhuvudet att inte ha så mycket koll på pucken för även om den kommer vara där så är han oerhört snabb i omställningarna och kan ändra riktning i vilket läge som helst.

”Vi ska vinna den här matchen”
Hur stoppar man honom?
– Nu kanske nån annan använder det här under säsongen...Men ligger man på honom så är han väl som vilken annan spelare som helst, det gäller bara att se till att göra det.
– Sen finns det alltid några knappar man kan trycka på. Men vad det är tänker jag inte stå här och säga. Ni får hitta någon som kan läsa läppar på isen.

Hur blir det att återvända till Sverige om ni inte vinner mot Danmark?
– Jag tror inte någon i laget tänker på den situationen. Vi tänker på en match och vi ska vinna den matchen . Det känns gött att vi spöade dem med 10-1 eller 10-2 eller vad det nu blev (det blev 10-3) förra matchen så det ska bli oerhört kul.

Tre Kronor har aldrig förlorat mot Danmark i ett VM...
– Nä, där ser du. Då ska det inte hända i år i alla fall, avslutar Karlsson.

Hockeysverige.se

/
/