Den nya svenska U20-truppen innehåller 7 spelare födda 1992.
Den nya svenska U20-truppen innehåller 7 spelare födda 1992. - Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX /

Rönnberg presenterar ny U20-trupp

Till Lake Placid tog Roger Rönnberg med sig spelare som Robin Lehner, Oliver Ekman-Larsson, Magnus Pääjärvi  Svensson, och Gabriel Landeskog. Inför fyrantionsturneringen i Nyköping väljer den nye U20-förbundskaptenen att till stor del satsa på inhemska spelare som inte var med till USA.


STOCKHOLM. Adam Larsson, Tim Erixon, Jacob Josefson, Fredrik Styrman, Sebastian Owuya, Simon Bertilsson, Peter Andersson, Anton Lander, Oscar Lindberg, Martin Karlsson och Sebastian Wännström är några av spelarna  ställts utanför truppen efter att ha deltagit i Lake Placid.

I truppen som Rönnberg presenterade på fredagen återfinns inte mindre än sju spelare födda 1992. Bland dessa märks inte minst Västerås målvakt Johan Gustafsson samt Brynäs forwardsduo Ludvig Rensfeldt och Johan Larsson, som alla tre var mycket framstående när Sverige tog silver på U18-VM i våras.

Truppen samlas den 31 augusti och spelar sedan i nämnd ordning mot Tjeckien, Finland och Ryssland den 3 till 5 september.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.