Finland klappade ihop

Ryssarna hämtade upp fyramålsunderläge och slog Finland.

Finland klappade ihop och tappade en 4-0-ledning till förlust med 4-5 efter straffar mot Ryssland i Globenturneringen.

Trots den finländska genomklappningen spelar laget för turneringsseger i avslutningsmatchen mot Tre Kronor på söndagen. Finland vann i torsdags mot Tjeckien och har fyra poäng efter två matcher. Ryssland har två poäng efter två matcher.

Det var en häpnadsväckande genomklappning av finländarna som ledde med 4-0 med bara tre minuter kvar av den andra perioden. Detta efter en blixtstart av mittperioden med tre mål inom loppet av 2.06, varav Niko Kapanen svarade för två.

Ryssland var så långt blekt och starten på upphämtningen var tursam då Maxim Rybin fick öppen kasse sedan pucken studsat fel i sargen bakom målet där målvakten Teemu Lassila och en back stod för att stoppa pucken.

Lassila var också olycklig när han släppte in 4-4-kvitteringen från Dmitrij Afanasenkov med bara 1.06 kvar. Finland brände sedan alla sina tre straffar och Alexej Michnov satte den sista ryska - därmed var vändningen fullbordad.