Svenskarna deppar efter den tunga förlusten.
1 av 2
Svenskarna deppar efter den tunga förlusten. - Foto: Nathan Denette/AP/SCANPIX
Robin Lehner lyckades inte rädda alla straffar.
2 av 2
Robin Lehner lyckades inte rädda alla straffar. - Foto: Don Heupel/AP/SCANPIX

"Känns som Sverige gav bort finalplatsen"

Sverige förlorade semifinalen i JVM mot Ryssland på straffar. Niklas Wikegård tycker att Juniorkronorna gav bort finalplatsen.


Här finner ni Wikegårds blogg

Niklas Wikegård är Nyheter24:s stora hockeyexpert. Här kan ni följa den frispråkige expertkommentatorns inlägg där han behandlar allt från elitserien och allsvenskan till NHL och Tre Kronor.

Här hittar ni Wikegårds videoblogg på Nyheter24.

BUFFALO. Sverige hade överraskat i JVM och besegrat lag som Kanada och Tjeckien på väg fram till semifinalen mot Ryssland.

Juniorkronorna tog inte kommandot i matchen och hade svårt att hänga med i det höga tempot. Efter halva matchen låg Sverige under med 2-0.

Sedan inleddes vändningen. Adam Larsson reducerade och Calle Järnkrok styrde sedan in kvitteringen. Patrick Cehlin trodde att han skulle bli hjälte när han tryckte in ledningsmålet.

Men med bara 87 sekunder kvar kvitterade Ryssland och tog matchen till förlängning och vann sedan på straffar.

Nyheter24:s hockeyexpert Niklas Wikegård tycker att svenskarna gav bort finalplatsen.

Det var tungt mot USA förra året och det är ännu tyngre i år. Det känns som att Sverige gav bort den här finalplatsen”, säger han på sin blogg.

Den förre DIF-tränaren är inte säker på att förbundskaptenen Roger Rönnberg hade förberett laget på rätt sätt.

De första två perioderna var riktigt dåliga och där måste man fråga om ledarskapet. Hur hade man förberett laget? Håkan Andersson (scout i Detroit Red Wings, som var i SVT:s studio) snackade om favoritskap och det köper jag inte alls. Jag är tveksam till att man har gjort ett bra jobb som ledare måste jag säga".

Här kan ni se straffarna

JVM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!