Måndag 26 Sep
Stockholm

Tre Kronor portade från Sergels Torg

Folkfesten 1998 som vi aldrig glömmer.
1 av 3
Folkfesten 1998 som vi aldrig glömmer. Foto: Jonas Ekströmer/SCANPIX
På den gamla goda tiden ställde även NHL-proffsen upp för det svenska landslaget.
2 av 3
På den gamla goda tiden ställde även NHL-proffsen upp för det svenska landslaget. Foto: Janerik Henriksson/SCANPIX
Över 50 000 personer befann sig på Sergels Torg 1998.
3 av 3
Över 50 000 personer befann sig på Sergels Torg 1998. Foto: Janerik Henriksson/SCANPIX

Oavsett hur det går för Tre Kronor blir det ingen fest på Sergels Torg och ingen vet ännu var en eventuell tillställning ska hållas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
1998 svek inte superproffsen

Under årets VM-turnering återfinns varken inte svenska stjärnor som Johan Hedberg, Anton Strålman och Henrik Tallinder, alla tre är frånvarande på grund av "familjära angelägenheter".

Dessutom saknas världsmålvakten Henrik Lundqvist. Detta sedan det stod klart att New York Rangers avråder superkeepern från att ställa upp för det svenska landslaget.

Även Washington Capitals Nicklas Bäckström är kvar i USA. I den unge forwardens fall handlar det också om att han blir stoppad av klubben.

STOCKHOLM. Tre Kronor får inte fira ett eventuellt VM-guldSergels Torg. Det står klart efter att Hockeyförbundets ansökan fått avslag hos Stockholmspolisen.

Det som genom åren blivit lite av en tradition att det svenska landslagets framgångar firas på Sergels torg i centrala Stockholm, är alltså ett minne blott.

– Vi har precis börjat planera var vi ska ha en eventuell segerfest om vi lyckas vinna VM-guld, berättar Svenska Hockeyförbundets marknads- och kommunikationschef Thomas Bjernudd för Nyheter24 och fortsätter:

– Men tyvärr får vi inte anordna tillställningen på varken Sergels Torg, Medborgarplatsen eller i Kungsträdgården.

Även på Stockholms Trafikkontor verifierar de att det inte kommer att bli fråga om någon fest på Sergels Torg.

– Nej, vi har inte fått in någon ansökan om att få anordna en folkfest på Sergel Torg, vilket innebär att förfrågan förmodligen fått avslag redan hos polisen, säger Leif Holm, Trafikkontorets markupplåtare, till Nyheter24.

Tre Kronor möter under fredagskvällen de svårslagna tjeckerna med den evigt unge Jaromir Jagr i spetsen. Och under torsdagskvällen avgörs vilka som kan bli eventuella finalmotståndare.

Så det är många hinder kvar som ska övervinnas innan en fest kan bli realitet. Men det stoppar inte förbundet:

– Vi hoppas att vi har ordnat med en plats till imorgon, men jag kan inte avslöja vilka platser vi tittar på just nu, avslutar Bjernudd för Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.