Wikegård: Så klår vi finnarna i finalen

- 15/05/2011, 13:56 -

I kväll gör ärkerivalerna Sverige och Finland upp om den ädlaste medaljen. – Sverige har en jättechans, säger Nyheter24:s hockeyexpert Niklas Wikegård.

Det blir femte gången som Sverige möter Finland i en mästerskapsfinal. Och historien talar till Sveriges fördel, som vunnit tre av de tidigare matcherna.

– Det blir mycket prestige men Sverige brukar hitta en väg att vinna de här matcherna. Samtidigt brukar Finland hitta en väg att förlora, säger Nyheter24:s hockeyexpert Niklas Wikegård.

Finland hoppas naturligtvis att de ska återupprepa bragdmatchen från 1995 när de slog Sverige - i Sverige. Sverige har under förbundskaptenen Pär Mårts ledning ändrat spelsätt. Numer gäller hög press på motståndarna.

– Sveriges sätt att spela funkar periodvis. De har gjort fyra riktigt bra perioder, några urusla och sen några som inte är något alls. Men det är viktigt med en framgång, säger Niklas Wikegård

Avgörande i kvällens final blir målvaktsspelet och power play.

– Det blir jämt men Viktor Fasth känns mer noggrann, sen måste vi upp i power play och får inte slarva bort dem, säger Niklas Wikegård.