Måndag 27 Sep
Stockholm

Förlust i VM-genrepet för Tre Kronor

Victor Hedman deppar efter att USA gjort 0-1.
1 av 5
Victor Hedman deppar efter att USA gjort 0-1. Foto: Scanpix
Staffan Kronwall i kamp med Justin Abdelkader.
2 av 5
Staffan Kronwall i kamp med Justin Abdelkader. Foto: Scanpix
Kyle Okposo gjorde tredje målet för USA.
3 av 5
Kyle Okposo gjorde tredje målet för USA. Foto: Scanpix
USA fick Tre Kronor på fall.
4 av 5
USA fick Tre Kronor på fall. Foto: Scanpix
Brynäskvartetten bestående av Jakob Silfverberg, Calle Järnkrok, Johan Larsson och Mattias Ekholm spelade mycket bra.
5 av 5
Brynäskvartetten bestående av Jakob Silfverberg, Calle Järnkrok, Johan Larsson och Mattias Ekholm spelade mycket bra. Foto: Scanpix

Brynäs guldhjältar var tillbaka inför storpublik i Läkerol Arena – men VM-genrepet gick inte som planerat. USA vann med 3-2 och Tre Kronor åkte på sjätte raka förlusten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Sverige-USA 2-3

(0-1, 2-2, 0-0)

Första perioden: 0-1 (1.55) Jim Slater (Kyle Okposo).

Andra perioden: 0-2 (3.32) Bobby Ryan (Paul Stastny), 0-3 (10.40) Kyle Okposo (Ryan Lasch, Jim Slater), 1-3 (16:39) Joel Lundqvist (Fredrik Pettersson), 2-3 (19.24) Johan Larsson (Jakob Silfverberg, Calle Järnkrok), PP1.

Skott: 43-21 (19-10, 12-8, 12-3)

Utv.min: 6-10

Domare: Sören Persson, Mikael Nord.

Linjemän: Emil Wernström, Johannes Käck.

Publik: 7519


GÄVLE. Tre Kronor förlorade det sista genrepet mot USA. Sverige lyckades inte hämta upp amerikanarnas försprång på tre mål och matchen slutade 2-3.

– Det blev bättre och bättre, vi slarvar lite för mycket i egen zon. Men i slutet borde vi ha kvitterat, säger Jakob Silfverberg till SVT.

USA gick i från till 3-0 då Kyle Okposo i mitten av andra hittade rätt mellan benen på Viktor Fasth. I slutet av perioden fick svenskarna hål på Jimmy Howard i bortamålet. Och det var Brynäskvartetten Jakob Silfverberg, Calle Järnkrok, Johan Larsson och Mattias Ekholm som låg bakom målen.

Brynäskedjan skapade mängder av chanser. Med 36 sekunder kvar av andra perioden fick de utdelning i powerplay. Med en välriktad passning hittade Silfverberg fram till Johan Larsson som fick öppet mål och satte 2-3. Innan det hade Mattias Ekholm noterats för assist på Joel Lundqvists mål bara minuter tidigare.

– Jag trivs väldigt bra med dem och hoppas de kommer med, säger Silfverberg om sina lagkamrater från Brynäs.

Sverige pressade för en kvittering i tredje perioden, men kom inte närmare än så.

Förlusten var Tre Kronors sjätte raka. Förbundskaptenen Pär Mårts har knappast fått de svar han hade önskat från spelarna som slagits om VM-platserna.

– Det känns som att vi inte är med på riktigt hela tiden. Det är som att en handbroms sitter i. Vi börjar inte jobba förrän det är uppförsbacke, säger en besviken Pär Mårts till SVT.

Tre Kronor speladde utan flera NHL-stjärnor och i kväll kommer domen för spelarna som ryker. Niklas Kronwall, Johan Franzén, Jonathan Ericsson, Henrik Zetterberg, Gabriel Landeskog, Erik Karlsson och Daniel Alfredsson ska in i truppen inför VM-premiären på fredag.

– Vi ska duscha, äta mat och sen ta ett snack i lugn och ro med killarna, så att alla förstår varför vi gör det här, säger Mårts.

Kommentera
Kopiera länk
Dela