Utvecklings- och landslagschefen för svenska hockeyförbundet Tommy Boustedt sa innan VM till Nyheter24 att det har blivit ett budgetöverdrag men att det inte ska vara någon fara ekonomiskt för förbundet.
1 av 8
Utvecklings- och landslagschefen för svenska hockeyförbundet Tommy Boustedt sa innan VM till Nyheter24 att det har blivit ett budgetöverdrag men att det inte ska vara någon fara ekonomiskt för förbundet. - Foto: MAJA SUSLIN/Scanpix
I matchen mot Norge i går var det bara 7 770 personer i Ericsson Globe Arena.
2 av 8
I matchen mot Norge i går var det bara 7 770 personer i Ericsson Globe Arena. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Det svenska ishockeyförbundet höll under lördagen en presskonferens efter den massiva kritiken om publikfiaskot.
3 av 8
Det svenska ishockeyförbundet höll under lördagen en presskonferens efter den massiva kritiken om publikfiaskot. - Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX
Nyheter24:s VM-krönikör Johan "Mr Madhawk" Svensson skrev bland annat så här om den låga publiksiffran i sin VM-krönika i går...
4 av 8
Nyheter24:s VM-krönikör Johan "Mr Madhawk" Svensson skrev bland annat så här om den låga publiksiffran i sin VM-krönika i går... - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
"Pinsamhetsnivån på det? Hög. Behöver inte dra några paralleller till det. Alla fattar hur pinsamt det är."
5 av 8
"Pinsamhetsnivån på det? Hög. Behöver inte dra några paralleller till det. Alla fattar hur pinsamt det är." - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Men då räknade han med bra publiksiffror under VM: "När det kommer så här många bra spelare kommer också mer publik och därmed mer intäkter."
6 av 8
Men då räknade han med bra publiksiffror under VM: "När det kommer så här många bra spelare kommer också mer publik och därmed mer intäkter." - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Svenska ishockeyförbundets ordförande Christer Englund: "Vi behövde utöka den lägsta priskategorin."
7 av 8
Svenska ishockeyförbundets ordförande Christer Englund: "Vi behövde utöka den lägsta priskategorin." - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Biljetter som tidigare som kostade 1295 kronor kostar nu 395 kronor.
8 av 8
Biljetter som tidigare som kostade 1295 kronor kostar nu 395 kronor. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Englund: "Känns inte bra när det inte är fullt på Sveriges matcher"

Efter en massiv kritik från media och publik sänker det svenska hockeyförbundet priset på 2400 biljetter med 900 kronor i Sveriges matcher i hockey-VM.


Prisändringen på biljetterna

– Biljetter som tidigare kostade 1295 kronor kommer att sänkas till den lägsta nivån 395 kronor.

– Personer som tidigare har köpt biljetter på sektionen där sänkning nu har kommit kommer få bättre platser närmare isen och även bli "kompenserad med biljetter till andra matcher", enligt Svenska ishockeyförbundets ordförande Christer Englund.

STOCKHOLM. Sverige vann med 3–1 i öppningsmatchen mot Norge i Hockey-VM i går. Att det var bra att vända den sex matcher raka förlustsviten tyckte nog de flesta – men det kom i skymundan i efter matchen. Diskussionsämnet hos alla blev istället den låga publiksiffran i Ericsson Globe Arena.

Den officiella publiksiffran ändrades från 5995 personer till 7770 personer under matchen men det är ändå långt ifrån fullsatt. Nyheters24:s VM-krönikör Johan "Mr Madhawk" Svensson skrev i sin krönika "Alla fattar hur pinsamt det är" om publiksiffran.

Med anledning av detta kallade det svenska hockeyförbundet till presskonferens i dag. Det svenska ishockeyförbundets ordförande Christer Englund höll med om att det var alldeles för låg publiksiffra i gårdagens match mot Norge:

– Naturligtvis tar vi till oss den kritik vi har fått. Det känns inte bra att det inte är fullt när Sverige spelar, säger han och fortsätter.

– Vår prissättning stämmer inte överens med den bild vi hade när vi satte priserna för ett och ett halvt år sen.

Därför beslutade det svenska ishockeyförbundet att sänka priset på 2400 biljetter från 1295 kronor till 395 kronor. En sänkning med 900 kronor. De som redan har köpt biljetter för 1295 kronor kommer inte få tillbaka några pengar men få platser närmare isen och bli kompenserad med biljetter till andra matcher enligt Englund.

Totalt säljs 10000 biljetter till varje match men hittills är det bara Sverigs match mot Ryssland som är fullsatt och Christer Englund hoppas att prissänkning nu ska få folk att köpa biljetter till de andra matcherna.

– Vi har bara sålt 8000 biljetter mot tjeckerna (som Sverige möter i kväll) vilket inte är tillräckligt.

/
/
/
/
/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fansen får ersättning – efter Messis frånvaro

Ronaldo vilar – spelar inte mot Sverige

1 timme sedan
Cristiano Ronaldo, 39, har vräkt in mål mot Sverige genom åren. Det gör han inte på torsdag. Världsstjärnan vilas av Portugals förbundskapten Roberto Martínez.

Seger för Norrköping som förlänger vinstsviten

3 timmar sedan
Serieledande Norrköping förlänger segersviten i Svenska Basketligan herr, på måndagen vann vinstmaskinen hemma mot fjärdeplacerade Jämtland. Efter segersiffrorna 90-79 (26-16, 24-28, 22-9, 18-26) har nu Norrköping fem raka segrar. Jämtlands svit på sex matcher i rad utan förlust bröts dock.

Världstvåans sorg – pojkvännen död

idag 07:26
Belarusisk ishockey har sorg.

Vinicius Junior utsatt för mer rasism

idag 06:59
Real Madrid har anmält nya rasistiska påhopp på den brasilianske anfallsstjärnan Vinicius Junior.

Landslagskompisarna: "Vi ska visa support"

idag 06:02
Kristoffer Olssons svåra sjukdom och allvarliga tillstånd berör landslagskompisarna starkt. Spelarna planerar att visa sitt stöd och sin omtanke. Vi ska snacka ihop oss och så får vi se exakt vad vi gör och när vi gör det. Men det är klart att vi ska stötta honom, säger Ludwig Augustinsson.