Mot Tjeckien var Joel Lundqvist en av isens giganter - och hyllades av Mårts.
1 av 6
Mot Tjeckien var Joel Lundqvist en av isens giganter - och hyllades av Mårts. - Foto: Scanpix
Jonathan Ericsson utgick också i premiärmatchen. En blödning i sätesmuskulaturen håller honom borta från spel.
2 av 6
Jonathan Ericsson utgick också i premiärmatchen. En blödning i sätesmuskulaturen håller honom borta från spel. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
Forwarden Joel Lundqvist tvingas bryta VM. Han ska genomgå operation sedan han brutit okbenet mot Danmark.
3 av 6
Forwarden Joel Lundqvist tvingas bryta VM. Han ska genomgå operation sedan han brutit okbenet mot Danmark. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Lagkamraten från Frölunda, Fredrik Pettersson, fick lämna Tre Kronor redan efter premiärmatchen mot Norge.
4 av 6
Lagkamraten från Frölunda, Fredrik Pettersson, fick lämna Tre Kronor redan efter premiärmatchen mot Norge. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
Pettersson bröt underarmen i samband med att åkte in i den norska målburen. Han fick bara 35 sekunders istid i VM.
5 av 6
Pettersson bröt underarmen i samband med att åkte in i den norska målburen. Han fick bara 35 sekunders istid i VM. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
Den hårt arbetande forwarden blir Tre Kronors tredje skadade spelare på lika många matcher.
6 av 6
Den hårt arbetande forwarden blir Tre Kronors tredje skadade spelare på lika många matcher. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån

Chocken: Joel Lundqvist tvingas lämna VM

En av Sveriges bästa spelare hittills i VM – Joel Lundqvist – bröt okbenet i gårdagens match mot Danmark och tvingas lämna truppen.


Joel Lundqvist

Född: Den 2 mars, 1982, i Åre.

Klubb: Frölunda. Har tidigare spelat i Dallas Stars.

Har imponerande stort i inledningen av VM.

Mr Madhawk om insatsen mot Tjeckien:

"Niklas Persson och Joel Lundqvist. De spelar i en fjärdekedja och går in för det till hundra procent. De har accepterat rollen fullt ut och tycker det är roligt. Då blir det också bra. Att de sedan fick krydda med trean och fyran gjorde inte saken sämre. Men det var inte det som var det mest utmärkande. Tycker deras hårda jobb var det mest utmärkande. De var riktigt bra. Båda två."

STOCKHOLM. Frölundaspelaren Joel Lundqvist har brutit okbenet efter en armbågstackling i gårdagens match mot Danmark. Det konstaterades efter att han undersökts och röntgats.

– Han har lämnat oss. Han var med på vårt morgonmöte och sen åkte han hem, säger Pär Mårts.

Nu tvingas han till operation hemma i Göteborg i veckan.

Lundqvist har under VM:s första matcher hört till Tre Kronors bästa spelare med sin hårdföra och uppoffrande spelstil.

Han blir på kort tid den andre svenske Frölunda-spelaren som tvingas bryta hockey-VM på grund av skada. Fredrik Pettersson bröt underarmen i premiären mot Norge. Han ska också genomgå operation.

Mårts saknar nu tre spelare på grund av skador. Utöver Frölunda-duon är Detroit-backen Jonathan Ericsson fortsatt osäker till spel med en blödning i sätesmuskulaturen.

- Ericsson är inte tillbaka på is, men vi vill vänta och se om han blir bättre, säger förbundskaptenen.

Inga ersättare kallas in - än

Trots att Tre Kronor bara har sex backar och elva forwards tillgängliga, kommer Mårts inte att anmäla några nya spelare till matchen mot Tyskland. Han vill avvakta och se vilka NHL-spelare som blir tillgängliga dagarna framöver.

- Vi vet ju att Flyers och Washington spelar i morgon, så vi måste tänka långsiktigt. Vi ska se till att alla här är speldugliga först och är alla det så gör vi ingeting till nästa match, säger Mårts.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

2 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

3 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.