"Blir det så att jag får kliva upp så ska jag göra mitt bästa", säger Erik Karlsson till Nyheter24.
1 av 4
"Blir det så att jag får kliva upp så ska jag göra mitt bästa", säger Erik Karlsson till Nyheter24. - Foto: Olle Liljeblad
Erik Karlsson har en succésäsong i Ottawa bakom sig. Han svarade för 78 poäng i grundserien och är nominerad till priset som ligans bäste back.
2 av 4
Erik Karlsson har en succésäsong i Ottawa bakom sig. Han svarade för 78 poäng i grundserien och är nominerad till priset som ligans bäste back. - Foto: Scanpix
Erik Karlsson – Tre Kronors nya forwardsvapen?
3 av 4
Erik Karlsson – Tre Kronors nya forwardsvapen? - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
"Spela forward? Det tror jag inte är möjligt. Jag har aldrig spelat det. Jag tror att de väljer en mer offensiv back i så fall", säger Niklas Hjalmarsson.
4 av 4
"Spela forward? Det tror jag inte är möjligt. Jag har aldrig spelat det. Jag tror att de väljer en mer offensiv back i så fall", säger Niklas Hjalmarsson. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån

Mårts anfallsjoker: Världens bästa Karlsson

Skadorna kan tvinga Pär Mårts att skicka upp en back som forward. Ottawas poängspruta Erik Karlsson skulle inte ha något emot uppgiften: "Skulle göra mitt bästa."


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Karlssons sjuka NHL-säsong

Erik Karlsson vann backarnas poängliga i NHL den gångna säsongen. Därmed var poängmässigt världens bästa offensiva back.

På 81 matcher noterades han för 19 mål och hela 59 assist, 78 poäng sammanlagt. 25 fler än tvåan i backarnas poängliga, förre forwarden Dustin Byfuglien.

Hittills i VM har Karlsson stått för ett assist på tre matcher.

Allt om hockey-VM

Mårts krislösning - spela back som forward

Chocken: Joel Lundqvist lämnar Tre Kronor

Franzéns osmickrande rekord: "Ajdå..."

Tvåmålsskytten Eriksson om sin nya roll

Svensk urladdning sänkte Danmark

VM-krönikan: Madhawk: "Kassaskåpssäkert - igen"

STOCKHOLM. Skadade Joel Lundqvist ska ersättas – av en back. I väntan på eventuella förstärkningar från NHL-svenskar vill inte Tre Kronor anmäla Patrik Zackrisson till onsdagens match mot Tyskland.

Jobbet kan gå – kanske till Erik Karlsson?

– Vi får dela på den uppgiften om det blir så. Men jag tror att Pär gör ett bra jobb vem han än väljer, säger Erik Karlsson till Nyheter24.

Pär Mårts skämtade om att Karlsson i princip redan spelar som en forward. Och ser man på Ottawa-backens statistik skulle man kunna tro det. Med vansinniga 78 poäng kom han tvåa i den interna poängligan och vann hela NHL:s poängliga för backar, förkrossande 25 poäng före tvåan.

– Haha, ja... men jag vet inte om jag kan spela på den positionen dock. Men blir det så att jag får kliva upp så ska jag göra mitt bästa och försöka spela så bra som möjligt ändå.

Du kanske skolar om dig?

– Haha, ja, vem vet.

/
/
/