Måndag 20 Sep
Stockholm

Madhawk: "Hoppas på en dålig insats mot Ryssland"

Johan Svensson, mer känd som Mr Madhawk, är Nyheter24:s VM-krönikör.
Johan Svensson, mer känd som Mr Madhawk, är Nyheter24:s VM-krönikör. Foto: Nyheter24

KRÖNIKA. Nyheter24:s krönikör Johan "Mr Madhawk" Svensson om Tre Kronors säkra vinst mot Tyskland, att gruppen avgörs på fredag mot Ryssland och att det till och med hade varit bra om Sverige förlorade den matchen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Johan Svensson

Ålder: 28.

Bor: I Malmö.

MrMadhawk.se

Startades: 2007.

Läsare: Över 100 000 i månaden under säsongen.

Jag tror väl kanske inte där fanns någon som innan VM-turneringen var speciellt orolig för att Sverige inte skulle vara bland de fyra främsta i sina grupp, men nu är det ett faktum att det kommer bli kvartsfinal i nästa vecka för svensk del. Och nu gäller det att slussa in eventuellt nya spelare i truppen inför det som komma skall.

Efter säkra 5-2 mot Tyskland kväll så har Sverige gått från sex raka förluster innan VM till fyra raka segrar när turneringen väl börjat.

Jag säger det igen: Man började leverera exakt när det behövdes. Åtminstone resultatmässigt.

På fredag avgörs gruppen

På fredag kommer det att avgöras vilka som vinner gruppen.

Då väntar den enda utmanaren om gruppsegern i form av Ryssland. Den som innebär att man får möta fyran.

Ska jag vara helt ärlig så tror att det kvittar hur det går. Både Sverige och Ryssland kommer bli lagen som kommer från Stockholmsgruppen för att spela semifinaler i Helsingfors under nästa helg.

Jag tror till och med det skulle kunna vara bra om de kom någon form av mindre bra insats mot Ryssland på fredag. Ja, hur korkat låter inte det? Men jag tror det kan vara bra för de svenska skallarna att få någonting sådant. För att inte allting ska gå så himla enkelt som det gjort hittills.

"Kan vara bra med en tankeställare"

För jag tyckte mig se vissa tendenser till att det inte var helt hundra hos de svenska spelarna kväll. Då kan det vara bra om man får en tankeställare.

Inte nödvändigtvis att man förlorar, men att man får det lite tuffare.

Fast å andra sidan, vinner man mot Ryssland så kommer det vara tio raka segrar om det nu visar sig att man vinner turneringen. Och hur häftigt vore inte det?

Jag tror Sverige är så bra. Men då måste man gå för fullt och inte gå på 90 procent emellanåt, som jag tyckte mig se tendenser på kväll.

Erik Karlsson smällde in sitt första mål i turneringen. Tror det var viktigt.

Han har snittat närmare en poäng per match i NHL, men innan dagens match hade han bara haft en assist. Därför var hans skott till 3-1 skönt att se. Hans glädje var också riktigt härlig att se. Han har ett riktigt härligt leende och en glädje som jag tror sprider mycket runt sig.

"Jublade för mig själv"

Som många andra så var Viktor Stålberg ingen jag hade någon järnkoll på innan turneringen.

Hans driv i åkningen älskar jag och när han smällde in sitt mål kväll så jublade jag för mig själv, för är det något som Sverige verkligen bjuder på så här långt så är det fina mål.

En som aldrig får speciellt mycket credit är Niklas Persson.

Han är nutidens Jörgen Jönsson på något sätt. Visst, Jörgen kunde väl vara mer dominant än vad Pajen är. Men Persson levererar ju faktiskt vid varje landslagsframträdande. Han gör aldrig någon dålig match. Ungefär som när Jörgen Jönsson spelade.

Gapar fortfarande tomma stolar

Och så till sist den obligatoriska grejen kring publiken.

Det tog till match 14 i Globen innan man kunde ropa ut "Sold out" i högtalarna. Men ändå såg man tomma stolar gapa.

Sedan efterlyser jag att publiken lever in på ett annat sätt. Det är för mycket bänka sig, titta på matchen och gör på sin höjd vågen.

Var finns inlevelsen hos den svenska publiken?

Fast så har det väl å andra sidan alltid varit. En bra början var i alla fall att man efter 14 matcher fick säga att det var utsålt.

Efter fyra raka segrar, trots att spelet inte sitter helt hundra, så förtjänar landslaget det.

Kommentera
Kopiera länk
Dela