Stockholm

Tre Kronor får förstärkning – Bäckström tackar ja till VM

Rangers Henrik Lundqvist hade en stor del i segern och utsågs till en av matchens stjärnor.
1 av 4
Rangers Henrik Lundqvist hade en stor del i segern och utsågs till en av matchens stjärnor. Foto: Paul Bereswill/Getty Images
Capitals ryske lagkapten Alexander Ovechkin är precis som Bäckström nu tillgänglig för VM-spel.
2 av 4
Capitals ryske lagkapten Alexander Ovechkin är precis som Bäckström nu tillgänglig för VM-spel. Foto: Paul Bereswill/Getty Images
Nicklas Bäckström har spelat klart i NHL denna säsong sedan Rangers slagit hans Capitals i en sjunde avgörande match.
3 av 4
Nicklas Bäckström har spelat klart i NHL denna säsong sedan Rangers slagit hans Capitals i en sjunde avgörande match. Foto: Paul Bereswill/Getty Images
Washington Capitals-stjärnan vill förlänga säsongen med ett lyckad VM-slutspel.
4 av 4
Washington Capitals-stjärnan vill förlänga säsongen med ett lyckad VM-slutspel. Foto: Frank Franklin II/AP/Scanpix

Landslagets glädjebesked: Nicklas Bäckström kommer till VM.–  Jag ställer alltid upp för landslaget om jag kan och ser fram emot det här, säger Bäckström som åkte ur Stanley Cup i natt.


Läs mer
Madhawk: "Bäckis är den sista pusselbiten"

Nyheter24:s VM-krönikör Johan "Madhawk" Svensson om Tre kronors förstärkning:

"Det var ungefär den sista pusselbiten som fattades för att Sverige nu ska ha två riktigt, riktigt bra kedjor av världsklass som är det som kommer behövas för att man ska vinna VM-guld.

För mig är de två toppkedjorna helt givna.

I den första ska Eriksson-Zäta-Franzén fortsätta att spela och den andra är nu också precis lika given. Alfredsson-Bäckis-Hörnqvist".

Läs hela krönikan.

Natten till söndagen förlorade Washington Capitals den sjunde och avgörande slutspelsmatchen mot New York Rangers. Efter matchen stod det klart att de ryska stjärnorna Alexander Ovechkin och Alexander Semin reser till VM. Och nu får de sällskap av svenske lagkamraten Nicklas Bäckström.

– Jag har alltid sagt att jag ställer upp för landslaget om jag kan. De senaste två gångerna jag fått förfrågan har jag varit skadad och helt enkelt inte kunnat, men nu är jag hel och fräsch och därför kommer jag, säger han till Aftonbladet.

Den före detta Brynäsforwarden berättar att nattens förlust i NHL-slutspelet tog hårt på honom. Nu vill han förlänga säsongen med ett lyckat VM-slutspel.

– Ja, jag vill fortsätta spela hockey och är revanschsugen efter den här slutspelsförlusten. Vi har ju ett väldigt bra lag också, det är kul att så många NHL-proffs kunnat komma hem. Förhoppningsvis kan vi ställa till med en del när slutspelet börjar, säger han till Aftonbladet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.