Måndag 26 Jul
Stockholm

Madhawk: "Bäckström är den sista pusselbiten"

Johan Svensson, mer känd som Mr Madhawk, är Nyheter24:s VM-krönikör.
1 av 2
Johan Svensson, mer känd som Mr Madhawk, är Nyheter24:s VM-krönikör. Foto: Nyheter24
Washington Capitals-stjärnan vill förlänga säsongen med ett lyckad VM-slutspel.
2 av 2
Washington Capitals-stjärnan vill förlänga säsongen med ett lyckad VM-slutspel. Foto: Frank Franklin II/AP/Scanpix

KRÖNIKA. Nyheter24:s krönikör Johan "Madhawk" Svensson om att Nicklas Bäckström kommer till VM.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Johan Svensson

Ålder: 28.

Bor: I Malmö.

MrMadhawk.se

Startades: 2007.

Läsare: Över 100 000 i månaden under säsongen.

Nicklas Bäckström ansluter till den svenska VM-truppen.

Det var ungefär den sista pusselbiten som fattades för att Sverige nu ska ha två riktigt, riktigt bra kedjor av världsklass som är det som kommer behövas för att man ska vinna VM-guld.

Sedan förlusten mot Ryssland då det förvisso var försvaret och målvaktsspelet som sviktade så har Tre Kronor nu fått både Nicklas Bäckström och Patric Hörnqvist tillgängliga i sitt lag. Och det är två spelare jag givetvis ser i de två främsta kedjorna.

För mig är de två toppkedjorna helt givna.

I den första ska Eriksson-Zäta-Franzén fortsätta att spela och den andra är nu också precis lika given. Alfredsson-Bäckis-Hörnqvist.

Sedan finns det väl lite olika alternativ bland de andra anfallarna. Jag ser det dock som helt givet att Johan Larsson blir den trettonde som blir över, oavsett hur jag mixtrar med kedjorna.

Kvar blir då det där försvaret. Det oroar mig ändå rätt mycket.

Jag tycker det är så illa så att Jonathan Ericsson m-å-s-t-e bli frisk. Sverige behöver en försvarsgeneral. En som ger trygghet. Och som ökar konkurrensen bland de andra.

Som det är nu så spelar samtliga tillgängliga. Jag tror att med en sjunde back tillgänglig så måste man spela på topp för att spela. Då skärper sig nog även Victor Hedman, som jag tycker varit mycket svag i det svenska försvaret.

Och med ett bättre försvar så blir målvaktsspelet också mer stabilt, hoppas jag. Nollan som Viktor Fasth höll mot Italien var nog viktig. Efter de sju han släppte mot ryssarna är en nolla det skönaste man kan få som målvakt. Även om det var mot Italien.

Nu går vi in på VM:s sista vecka.

Sveriges spelare har fått roa sig lite i Stockholms nattliv, man har fått kurera lite skador, fått in två riktigt vassa NHL-spelare som det verkligen finns rätt tydliga roller till redan när de kommer in och spelschemat blir inte så tätt och tufft under sista veckan som det hittills varit.

Det finns ändå en viss anledning att se framåt med tillförsikt.

Samtidigt är det så att Ryssland trots allt är storfavoriter. För samtidigt som Nicklas Bäckström ansluter till Sverige så drog Ryssland två storvinster av att Washington Capitals lämnade NHL-slutspelet. Både Semin och Ovechkin blev tillgängliga. Det vi nog ska hoppas på från svenskt håll är att de kan sabotera lagets hierarki. I Rysslands välfungerande lag finns det inte en lika tydlig roll för de två som det finns i Sveriges lag för Bäckström och Hörnqvist.

Kommentera
Kopiera länk
Dela