Söndag 3 Jul
Stockholm

Petad - igen: "Surt men bara att acceptera"

"Jag har gjort allt i min makt, men "Pelle" valde andra före mig", säger Mattias Ekholm.
1 av 5
"Jag har gjort allt i min makt, men "Pelle" valde andra före mig", säger Mattias Ekholm. Foto: Bildbyrån
Nicklas Bäckström tog sista utespelarplatsen.
2 av 5
Nicklas Bäckström tog sista utespelarplatsen. Foto: Bildbyrån
"Det är surt, men bara att acceptera", säger Ekholm om att petas för andra året i rad.
3 av 5
"Det är surt, men bara att acceptera", säger Ekholm om att petas för andra året i rad. Foto: Bildbyrån
Mattias Ekholm tar sina klubbor och åker hem.
4 av 5
Mattias Ekholm tar sina klubbor och åker hem. Foto: Bildbyrån
Mattias Ekholm har fått följa Tre Kronors matcher vid sidan av isen – och efter Nicklas Bäckströms intåg får 21-åringen lämna laget.
5 av 5
Mattias Ekholm har fått följa Tre Kronors matcher vid sidan av isen – och efter Nicklas Bäckströms intåg får 21-åringen lämna laget. Foto: Bildbyrån

Medan Nicklas Bäckström packar upp sin trunk får Mattias Ekholm packa sin: "Jag har gjort allt i min makt."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mattias Ekholm

Född: 24 maj 1990.

Från: Vikarbyn.

Position: Back.

Längd: 192 cm.

Vikt: 91 kg.

Klubbar: Mora IK, Brynäs IF, Nashville Predators.

STOCKHOLM. Han petades efter sista turneringen inför VM i fjol. Nu var Mattias Ekholm ännu närmare en VM-plats – men efter sex matcher på läktaren packar han väskan och lämnar Tre Kronor i dag.

– Det är NHL-gubbar som kommit in, så det är sånt som är utanför min makt. Det blev som det blev på slutet och jag kan inte göra så mycket åt det. Jag har gjort allt i min makt, men "Pelle" (Pär Mårts, reds. anm) valde andra före mig. Surt, men bara att acceptera, säger Mattias Ekholm till Nyheter24 och fortsätter:

– Förra året var jag inte tillräckligt bra för att spela ett VM. Då var det mer naturligt att man åkte ur. I år har det verkligen varit andra faktorer att det blivit som det blivit.

Det var när Pär Mårts anmälde tre år yngre Jonas Brodin, som Ekholm insåg att VM-drömmen förmodligen ännu en gång skulle fortsätta vara en dröm.

– Det var först när Brodin blev inskriven som man blev riktigt besviken. Annars har jag hållit mig ganska uppdaterad på tidningarna så man fått reda på allt. Man har väl förstått att man inte riktigt var förstavalet på sista platsen nu när "Bäckis" kom, säger 21-åringen.

Ekholm har två starka säsonger bakom sig i elitserien. Brynäsbacken följde upp fjolårets rookie-pris med Börje Salmings hederspris som tilldelas årets back. Vikarbysonen fick mycket beröm efter Oddset Hockey Games i februari och blev utsedd till turneringens bäste back.

– Även fast jag spelade bra då, så hade det nog blivit respass i VM för det är så pass bra backar här. Det har väl att göra med förtroende. Då fick jag verkligen chansen att lyckas och spelade nästan två minuter i powerplay. Det är klart att det är lättare att lyckas då än om man sitter på läktaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.