Det är bara hundratio procent som gäller för Victor Hedman i kvartsfinalen mot Tjeckien.
1 av 3
Det är bara hundratio procent som gäller för Victor Hedman i kvartsfinalen mot Tjeckien. - Foto: Bildbyrån
Hedman har inte märkt av att motståndarna siktar in sig den ömma axeln. "Men vill de börja fokusera på det så får de göra det", säger Tampa Bay-backen.
2 av 3
Hedman har inte märkt av att motståndarna siktar in sig den ömma axeln. "Men vill de börja fokusera på det så får de göra det", säger Tampa Bay-backen. - Foto: Bildbyrån
Hedman kanske spelar på smärtstillande i morgon.
3 av 3
Hedman kanske spelar på smärtstillande i morgon. - Foto: Bildbyrån

Hedman spelar skadad: "I morgon får det göra ont"

Axelskadan tvingade honom kliva av mot Lettland. Victor Hedman räknar ändå med att spela kvartsfinalen mot Tjeckien: "Jag får kurera mig efter säsongen."


STOCKHOLM. Victor Hedman har dragits med axelproblem under hela VM. I den sista gruppspelsmatchen mot Lettland blev dock problemen för stora och han klev av inför tredje perioden.

– Vi ledde matchen och ville inte chansa med tanke på kvartsfinalen, säger Victor Hedman som räknar med att kunna spela mot Tjeckien.

– Skadan kan inte bli så mycket värre tror jag. Jag får tid att kurera mig efter säsongen.

Kan det bli en operation i sommar?

– Det vet jag inte än. Vi kör på de här tre matcherna som är kvar och sen får man vila en lång sommar innan säsongen börjar.

Men han tänker inte hålla igen mot Tjeckien på grund av den ömmande axeln.

– Jag kan inte spela på nittio procent. Det måste vara hundratio procent och då får det göra ont, men det kommer inte vara några problem i morgon.

Kan det bli aktuellt att spela på smärtstillande?

– Ja, vi får se i morgon hur det känns.

Är du inte orolig för att motståndarna ska känna till skadan och gå på din ömma punkt?

– Nej, det vet jag inte. Jag har inte märkt något än. Men vill de börja fokusera på det så får de göra det. Det skulle bara vara bra för oss.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.