1 av 7
Pär Mårts mannar är ute ur VM. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Tjeckien slog ett uselt Tre Kronor med udda målet.
2 av 7
Tjeckien slog ett uselt Tre Kronor med udda målet. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
3 av 7
Trots att Jonathan Ericsson kvitterade till 3-3 i den tredje blev det förlust för Tre Kronor. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
Alfredsson och Co kunde inte prestera när det gällde som mest.
4 av 7
Alfredsson och Co kunde inte prestera när det gällde som mest. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
Petr Nedved var en av Tjeckiens målskyttar.
5 av 7
Petr Nedved var en av Tjeckiens målskyttar. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
Deppigt i Tre Kronor efter kvartsfinal-förlusten.
6 av 7
Deppigt i Tre Kronor efter kvartsfinal-förlusten. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
Tre Kronor är ute ur VM.
7 av 7
Tre Kronor är ute ur VM. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Sverige ute ur VM - Fiaskot fullbordat

Ett defensivt uselt Tre Kronor åkte på en uddamålsförlust när det gällde som mest. Milan Michalek avgjorde för tjeckerna med blott 29 sekunder kvar av matchen.

Tre Kronor - Tjeckien 3-4

(1-2, 1-1, 1-1)

Första perioden: 1-0 (07.10) Loui Eriksson (Henrik Zetterberg, Johan Franzén), 1-1 (11.50) Petr Nedved (Jakub Nakladal, Ondrej Nemec), 1-2 (16.56) Jiri Novotny (Milan Michalek).

Andra perioden: 1-3 (10.27) Martin Erat (David Krejci) (PP1), 2-3 (19.15) Henrik Zetterberg.

Tredje perioden: 3-3 (00.45) Jonathan Ericsson (Loui Eriksson, Gabriel Landeskog), 3-4 (19.31) Milan Michalek.

Skott: 39-32.

Utv. Tre Kronor 3x2. Tjeckien 1x2.

Domare: Jari Levonen (Finland), Brent Reiber (Schweiz).

STOCKHOLM. Tre Kronor kunde inte prestera när det väl gällde något. Tjeckien får packa väskorna och spela semifinal i Finland sedan Milan Michalek krutat in det avgörande målet med bara 29 sekunder kvar.

- Att få ett sånt snöpligt mål mot oss, det är givetvis skitjobbigt. Vi fick inget gratis i dag och det straffade sig, säger förbundskaptenen Pär Mårts efter kvartsfinalförlusten till TV4.

Dessförinnan hade ett till en början defensivt uselt Tre Kronor jobbat sig tillbaka i matchen. Från 1-3-underläge till 3-3 efter viljemål av Henrik Zetterberg och comebackande backen Jonathan Ericssons första landslagsmål någonsin.

- Det är fruktansvärt tungt. Jag tycker att vi har trycket och lägena i slutet, men så får de det där målet. Det är surt som fan att förlora på det här sättet, säger Daniel Alfredsson till TV4.

Det var ett lojt och riktigt dåligt agerande i egen zon som var anledningen till att tjeckerna kunde få en tvåmålsledning. För trots att Loui Eriksson gav hemmalaget ledningen tidigt i matchen vände de rödklädda på steken.

Svenskarnas misstag bjöd in Tjeckien

Ett defensivt uselt Tre Kronor bjöd in tjeckerna i matchen. Först styrde 40-årige veteranen Petr Nedved in kvitteringen innan Jonathan Ericsson bjöd Jiri Novotny på 1-2-målet sent i första. Därefter utnyttjade Martin Erat matchens första powerplay och forcerade in 1-3 förbi en vilt kämpande Viktor Fasth.

Skadebekymmer för Mårts

Utöver försvarstabbarna hade Pär Mårts även problem med skador. Johan Franzén utgick efter den första perioden av okänd anledning. Istället fick Jakob Silfverberg och Gabriel Landeskog turas om att fylla luckan i förstakedjan.

Uttåget ur VM får ses som ett rejält fiasko för stjärntunga Tre Kronor. Tjeckien får möta Slovakien i semifinal på lördag.