Måndag 20 Sep
Stockholm

Alfredsson: "Kan ha varit min sista match"

Viktor Fasth överlistades fyra gånger.
1 av 5
Viktor Fasth överlistades fyra gånger. Foto: Scanpix
4-3 målet med 29 sekunder kvar blev Sverige övermäktigt.
2 av 5
4-3 målet med 29 sekunder kvar blev Sverige övermäktigt. Foto: Scanpix
För Tjeckien väntar Slovakien i en semifinal.
3 av 5
För Tjeckien väntar Slovakien i en semifinal. Foto: Scanpix
För "Alfie" kan det ha varit sista turneringen med gänget.
4 av 5
För "Alfie" kan det ha varit sista turneringen med gänget. Foto: Scanpix
Trots att Sverige var fyllt av stjärnor blev Tjeckien för svåra.
5 av 5
Trots att Sverige var fyllt av stjärnor blev Tjeckien för svåra. Foto: Scanpix

Milan Michalek slog ut Tre Kronor – och kan ha avslutat Ottawa-kompisens Daniel Alfredssons karriär: "Jag vet inte om motorn finns där".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Kvartsfinalen mot Tjeckien kan ha varit det sista vi såg av Daniel Alfredsson på elitnivå. Efter 16 säsonger i Ottawa Senators funderar den 39-årige lagkaptenen på att lägga av.

– Jag vet inte. Det kan ha varit sista matchen på tävlingsnivå eller så spelar jag kanske nästa säsong. Jag kommer ta tre-fyra veckor, eller kanske kortare eller längre än så, innan jag vet vad jag vill göra, säger Daniel Alfredsson.

Ironiskt nog var det det hans lagkamrat, Milan Michalek, som avgjorde matchen med sitt 4-3-mål med en halv minut kvar att spela.

– Jag ser den gå in, jag har precis kommit av. Jag ser att han kommer och jag har ju lust att skrika att han kommer sätta den högt upp vid plocken, för det har jag sett honom göra ett antal gånger i Ottawa.

Veteranen var väldigt besviken efter matchen -men ångrade inte att han kom till turneringen.

– Jag har haft riktigt kul den här turneringen. Även hela säsongen har varit riktigt positiv för mig personligen också med tanke på förra årets skada. Jag spelade inte heller speciellt bra när jag väl spelade, så att komma tillbaka som jag gjorde i år och ha en bra säsong var skönt. Jag gjorde en ganska bra VM-turnering också, säger Alfredsson som känner att han inte har någonting kvar att bevisa:

– Jag känner inte att jag måste avsluta med att vinna något. Det känns bra som det är just nu och det kommer inte avgöra något. Det handlar om motivationen, finns motorn och drivkraften där att köra sommarträning igen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela