Stockholm

Madhawk: "De mest värdiga mästarna på länge"

Johan Svensson, mer känd som Mr Madhawk, är Nyheter24:s VM-krönikör.
Johan Svensson, mer känd som Mr Madhawk, är Nyheter24:s VM-krönikör. Foto: Nyheter24

KRÖNIKA.  Nyheter24:s VM-krönikör Johan "Mr Madhawk" Svensson om att rätt lag vann.


Läs mer
Johan Svensson

Ålder: 28.

Bor: I Malmö.

MrMadhawk.se

Startades: 2007.

Läsare: Över 100 000 i månaden under säsongen.

Tio matcher, tio segrar. Frågan är om det vi någonsin sett något lag som varit en mer rättvis världsmästare? Ja, det skulle väl vara under Sovjets glansdagar.

Men talar vi de senaste 20 åren, så nej.

Ryssland har ägt detta från början till slut. Man har inte bara vunnit matcherna. Man har gjort det med riktigt stora siffror också. Med en tydlig rollfördelning i laget och den bästa spelaren i hela turneringen så har man fullständigt slaktat allt motstånd.

Vissa undrade kanske hur ryssarna skulle stå sig när man kom över och mötte lagen från den "bättre" gruppen, men dom svarade med att slakta Finland i semifinalen och sedan slakta Slovakien i finalen. Och i finalen behövde inte ens Malkin briljera som han gjorde mot Finland.

Slovakien VM:s överraskning

Men trots att Slovakien nu förlorade kvällens VM-final så är man ändå turneringens stora överraskning.

En grym målvakt, en riktig härförare i Chara och rutinerade forwards som exempelvis Satan. De har klivit fram och på något sätt gett det ett sista försök att vinna något med sitt hemland.

De hade lyckats om där inte funnits ett så överlägset land som Ryssland med. Det mest överlägsna lag vi sett i VM på många år.

Madhawks all star-lag

Passar på att ta ut mitt all star-team från VM. En rätt enkel uppgift denna gången. Forwardssidan är det mest enkla. Där finns det tre stycken som inte kan hållas undan. Thoresen i Norge, Zetterberg i Sverige och naturligtvis Malkin i Ryssland.

På backsidan tar jag med två ryssar i Yemelin och Nikulin och har man vunnit tio av tio så ska naturligtvis målvakten Varlamov med som dessutom hade bästa räddningsprocenten i hela turneringen.

"Applådera världens bästa spelare Jevgenij Malkin"

Imorgon måste man ha skickat in sitt lag till svenska ishockeyförbundets officiella all star-team 2011/2012. Och det får inte vara några spelare som har lirat i ingå i laget.

Inte lika lätt som att plocka ut spelare till VM:s allstar-lag.

Jonas Brodin blir en självklar spelare i det laget, men sedan blir det inte lika enkelt.  Jag hoppas det blir lättare nästa säsong.

Men innan vi stänger VM 2012 så ställer vi oss och applåderar.

Vi applåderar Ryssland och vi applåderar världens bästa spelare, Jevgenij Malkin.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.