Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter publikfiaskot – nu sänks VM-priserna

VM blev ett stort publikfiasko för Sverige.
1 av 2

VM blev ett stort publikfiasko för Sverige.

SCANPIX SWEDEN

Publiken fick dock se superstjärnan Evgeni Malkin ha lekstuga i Globen.
2 av 2

Publiken fick dock se superstjärnan Evgeni Malkin ha lekstuga i Globen.

Scanpix

Sport | 03/10/2012 10:44

VM-fiaskot i våras är utvärderat – inför kommande mästerskap på hemmaplan har biljettpriserna sänkts. Nye generalsekreteraren: "Biljettpaket är bannlyst".

STOCKHOLM. Det skulle ha blivit en hockeyfest, men ockerpriserna på biljetterna gjorde att läktarna gapade tomma under VM i våras. Kommande vår får Sverige en ny chans att hålla VM – och nu har man lärt sig läxan.

– Paket och sånt fungerade inte då. Det är något vi måste ändra på. Vi har lärt oss av det här och ska man uttrycka det skämtsamt så är paket numera bannlyst. Vi kommer i grund och botten jobba med singelbiljetter, berättade nye generalsekreteraren Tony Wiréhn på onsdagens presskonferens i Globen.

Den dyraste biljetten under VM i fjol, till matchen mellan Sverige och Ryssland, kostade 1495 kronor. Inför VM 2013 landar den dyraste biljetten till stormötet mellan Sverige-Kanada på 995 kronor. Den billigaste Sverigematchen kostar 295.

Det har också införts en ungdoms/barnkategori där priserna ligger på 75-150 kronor. Dessutom jobbar man med rabatterbjudanden och familjepriser.

– En hel familj kan se Sverige-Kanada för under tusenlappen, säger Tony Wiréhn.