Gabriel Landeskog gjorde två mål i 5-1-segern.
Gabriel Landeskog gjorde två mål i 5-1-segern. - Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX
Matchen var stundtals grinig. - Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX
Nu förstärks truppen av bröderna Sedin och Alexander Edler.
Nu förstärks truppen av bröderna Sedin och Alexander Edler. - Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX

Tre Kronor krossade lillebror Norge

Tre Kronor gjorde vad man skulle och besegrade Norge med 5-1. Men den kanske bästa nyheten för Pär Mårts är att Vancouver-trion bröderna Sedin och Alexander Edler tackat ja till VM-spel.

Publiksiffra: 12 293

STOCKHOLM. Tre Kronor, som haft en knackig inledning på hemma-VM, fick en bra start på matchen mot Norge. Efter 14 spelade minuter hade Gabriel Landeskog och Loui Eriksson gett laget ledningen med 2-0. Och Sverige hade full kontroll på matchen.

Men i den andra perioden bjöd Tre Kronor in Norge i matchen genom ett slarvigt uppspel. Marius Holtet plockade snabbt upp pucken och smällde in den bakom Jacob Markström. Därefter hade grannlandet bud på flera mål utan att lyckas överlista Markström.

Landeskog satte 5-1 i tom bur

Inom loppet av 50 sekunder i den tredje perioden avgjorde dock Tre Kronor matchen. Först styrde Andreas Jämtin in 3-1 och därefter stänkte Elias Fälth upp 4-1 i nättaket.

I slutminuterna pressade Norge förtvivlat för en reducering. Men i stället lyckades Gabriel Landeskog trycka in sitt andra mål för kvällen i tom bur.

Bröderna Sedin kommer till VM

Men segern var knappast det som gladde förbundskaptenen Pär Mårts allra mest. För under onsdagskvällen blev det klart att VM-truppen förstärks av Henrik och Daniel Sedin samt Alexander Edler.

Vancouver-trion, som nyligen åkte ut ur NHL-slutspelet, planerar att vara på plats i Stockholm till helgen. Det skriver Expressen.