Tre Kronor vann men var skrämmande ineffektiva.
1 av 12
Tre Kronor vann men var skrämmande ineffektiva. - Foto: © BILDBYRN / Joel Marklund
Jhonas Enroth var dock säkerheten själv i målet.
2 av 12
Jhonas Enroth var dock säkerheten själv i målet. - Foto: © BILDBYRN / Joel Marklund

Uddlöst Tre Kronor vann utan att imponera

Dominanta i skottstatistiken – men uddlösa framåt. Lägg därtill en skada på pigge Dick Axelsson. Tre Kronors 2-0-vinst mot Slovenien bådade inte gott.

Tre Kronor - Slovenien 2-0 (0-0 , 1-0 , 1-0)

Målskyttar: 1-0, 25:50, Gabriel Landeskog, 2-0, 42:51, Fredrik Pettersson

STOCKHOLM. En av världens största ishockeynationer mot VM-turneringens allra minsta.

Ja, det var förutsättningarna när Tre Kronor spelade mot Slovenien på lördagen.

Och det kom även att spegla matchen inledningsvis.

Tre Kronor förde spelet och Slovenien hade långa stunder svårt att få iväg ett skott mot Jhonas Enroth i det svenska målet. Inte ens i spel fem mot tre noterades man för en målchans.

Tre Kronor vann skotten med 19-4 men lagets ineffektivitet var stundtals parodisk och man blev utbuade av publiken redan i den första perioden.

– Skotten talar om matchbilden men vi måste få in någon puck. Det gäller att få hål på dem, då kommer det att lossna lite, konstaterade Nicklas Danielsson i TV4 efter en spelad period.

Sällsynt powerplaymål

I den andra perioden kom så 1-0 efter drygt fem minuters spel och en rejäl målvaktstavla av slovenske målvakten Luka Gracnar. Och äntligen fick NHL-stjärnan Gabriel Landeskog utdelning i mästerskapet – viktigt inför fortsättningen av turneringen.

Men det blev bara ett mål i den andra perioden.

2:51 in i matchens avslutande period lyckades KHL-proffset tillika förre Frölundaspelaren Fredrik Pettersson göra 2-0 med en puck i nättaket bakom Gracnar i powerplay. Det efter fyra raka matcher utan utdelning i numerärt överläge.

2-0 stod sig perioden och matchen ut.

Efterlängtad förstärkning

Ett resultat i underkant med tanke på skottstatistiken 40-21. Men det tycktes in hindra publiken i Globen från att vända burop till att göra vågen.

– Vi är överlägsna i många matcher men det saknas något för att få dit pucken ordentligt, säger förbundskapten Pär Mårts i TV4 efter matchen.

Dick Axelsson utgick skadad redan efter en period men uppges kunna spela nästa match, mot Danmark, på tisdag. Då får Tre Kronor dessutom förstärkning i form av Daniel Sedin, Henrik Sedin och Alexander Edler – samtliga nyanlända från Vancouver Canucks.

/
/
/

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.