Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Boork: "Annat Tre Kronor-spel i VM"

Sport | 21/04/2009 15:33

Trots sistaplatsen i Czech Hockey Games tror Boork på ett bättre Sverige i VM.

Sedan Tre Kronors jumboplats i Czech Hockey Games har de svenska chanserna i kommande VM ifrågasatts kraftigt. Bengt-Åke Gustafssons preliminära trupp lämnar enligt många så kallade experter mycket i övrigt att önska. Men en av dem, Leif Boork, tror att ett helt nytt svenskt lag kommer visa sig då VM drar igång.

– Det är en skillnad på träningsturneringen och VM. Jag tror att spelarna var lite mer försiktiga under Czech Hockey Games. Bland annat tror jag att de var rädda för att råka ut för skador inför VM. Nu när det blir allvar får vi se ett annat spel, säger Boork till hockeykanalen.se.

Spelarna i den nuvarande truppen kan bytas ut fram till torsdag då den slutliga truppen fastställs. Boork är dock inte helt nöjd med försvaret där han anser att namnen kunde vara några andra. Carl Gunnarsson, Oscar Hedman, Magnus Johansson och Nicklas Grossman är fyra av de åtta backar som är uttagna i nuläget. De övriga fyra något mer kända heter Johan Åkerman, Dick Tärnström, Kenny Jönsson och Tobias Enström.

– Jag hade önskat fler erfarna namn när det gäller backsidan, säger Boork.

Årets VM spelas i Schweiz mellan den 24 april och 10 maj. Tre Kronor inleder med spel mot Österrike nu på lördag.

Skrivet av: