Boork: "Annat Tre Kronor-spel i VM"

Trots sistaplatsen i Czech Hockey Games tror Boork på ett bättre Sverige i VM.


Sedan Tre Kronors jumboplats i Czech Hockey Games har de svenska chanserna i kommande VM ifrågasatts kraftigt. Bengt-Åke Gustafssons preliminära trupp lämnar enligt många så kallade experter mycket i övrigt att önska. Men en av dem, Leif Boork, tror att ett helt nytt svenskt lag kommer visa sig då VM drar igång.

– Det är en skillnad på träningsturneringen och VM. Jag tror att spelarna var lite mer försiktiga under Czech Hockey Games. Bland annat tror jag att de var rädda för att råka ut för skador inför VM. Nu när det blir allvar får vi se ett annat spel, säger Boork till hockeykanalen.se.

Spelarna i den nuvarande truppen kan bytas ut fram till torsdag då den slutliga truppen fastställs. Boork är dock inte helt nöjd med försvaret där han anser att namnen kunde vara några andra. Carl Gunnarsson, Oscar Hedman, Magnus Johansson och Nicklas Grossman är fyra av de åtta backar som är uttagna i nuläget. De övriga fyra något mer kända heter Johan Åkerman, Dick Tärnström, Kenny Jönsson och Tobias Enström.

– Jag hade önskat fler erfarna namn när det gäller backsidan, säger Boork.

Årets VM spelas i Schweiz mellan den 24 april och 10 maj. Tre Kronor inleder med spel mot Österrike nu på lördag.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.