Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Berglund och Steen VM-aktuella

Sport | 22/04/2009 14:38

St Louis-stjärnorna utslagna, men "Monstret" stannar hemma.

St Louis slogs i natt ut ur Stanley cup av Vancouver. Det innebär att Patrik Berglunds och Alexander Steens respektive NHL-säsonger är över. Svenskarna är nu lediga för VM-spel. Tre Kronors ledning har dock inte bestämt om man ska försöka få över spelarna till Schweiz.

–Vi ska diskutera det under dagen, säger general manager Mats Näslund till TT.

Varje VM-lag får anmäla 23 spelare till den första grundspelsomgången och ytterligare två till den andra. Sveriges förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson har tagit ut en preliminär VM-trupp. Han har fortfarande möjlighet att fritt byta ut spelare. Om Columbus förlorar mot Detroit på torsdag kan också Kristian Huselius, Fredrik Modin och Christian Bäckman bli aktuella för VM-spel.

VM-turneringen börjar på fredag. Tre Kronor inleder med match mot Österrike på lördag.

Färjestadsmålvakten Jonas Gustavsson åker inte med Tre Kronor till Schweiz på onsdagseftermiddagen. Han har drabbats av sjukdom i familjen och stannar hemma i Karlstad. Han kan dock komma att ansluta senare.

– Jag tar det fortfarande dag för dag. Vi får se om jag exempelvis kan åka fredag, säger han till Aftonbladet.

Skrivet av: