Tyler Clary gick på samma college som Phelps och drömmer om att få slå den meste OS-guldmedaljören: "Det skulle vara en fullständig tillfredsställelse."
1 av 3
Tyler Clary gick på samma college som Phelps och drömmer om att få slå den meste OS-guldmedaljören: "Det skulle vara en fullständig tillfredsställelse." - Foto: Ezra Shaw/Getty Images
Michael Phelps sågas vid fotknölarna: "Det är en skam att han inte tränar lika hårt som alla andra".
2 av 3
Michael Phelps sågas vid fotknölarna: "Det är en skam att han inte tränar lika hårt som alla andra". - Foto: Adam Pretty/Getty Images
Phelps har tagit 54 mästerskapsguld varav 14 i OS.
3 av 3
Phelps har tagit 54 mästerskapsguld varav 14 i OS. - Foto: Al Bello/Getty Images

Simkamraten: "Phelps är en slöfock"

Världens bästa olympier, Michael Phelps, sågas av sin landslagskompis Tyler Clary.


Michael Phelps karriär

27-åringen tog sex guld i OS i Aten och häpnade sedan en hel idrottvärld med att ha målet att ta tio guldmedaljer i OS i Peking. Det blev "bara" åtta för Phelps som trots missräkningen har tagit fyra mer OS-medaljer än tvåan Ray Ewry.

FULLERTON. Med 14 guldmedaljer i OS är simmaren Michael Phelps historiens bästa olympier genom tiderna. Men det stoppar inte hans före detta college-kompis och OS-simmaren Tyler Clary från att kritisera sin landsman.

Clary, som gör sitt första OS, är irriterad på Phelps eftersom han tycker att 27-åringen inte tränar tillräckligt mycket och inte bryr sig om simning över huvud taget.

– Det faktum att han inte tränar lika hårt som alla andra är en riktig skam, säger Clary till The Press Enterprise.

Tyler Clary tror till och med att Phelps, med 54 mästerskapsguld, hade nått ännu längre om han hade brytt sig mer om simningen.

"Hade han tränat lika hårt som mig hade han gått längre"

– Man ser det alldeles för ofta. Atleter som är oerhört talangfulla men tar sin gåva för given. Jag tror att om han hade tränat lika hårt som mig skulle han kunnat gjort ännu mer fantastiska resultat än vad han redan har gjort.

Clarys dröm är att en dag få slå Phelps i simbassängen.

– Dagen som det händer, då när jag äntligen slår honom, kommer att vara oerhört stor för mig. Det kommer att vara fullständig tillfredsställelse. Det enda som är större än det skulle vara om jag slog världsrekordet, säger Clary som verkar mer än bara bitter på den meste guldmedaljören i OS-historien.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

1 timme sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

2 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

3 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

3 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.