Craig Bellamy satte Storbritanniens första mål.
Craig Bellamy satte Storbritanniens första mål. - Foto: SCANPIX
Senegal krigade ända in till slutet - och fick dessutom utdelning. - Foto: SCANPIX
Senegal fick med sig en pinne från det svåra mötet mot Storbritannien. - Foto: SCANPIX
Britterna fick inte med sig trepoängaren.
Britterna fick inte med sig trepoängaren. - Foto: SCANPIX

Ribban stoppade britterna - spelade oavgjort

Senegal tystade Storbritannien. I sista minuterna fick gästerna hål på hemmafavoriten - och fick med sig en pinne från öppningsmatchen.

Brassarnas drömstart bäddade för segern
Bra gick det även för Brasilien, som vann över Egypten med 3-2. Brassarna dominerade helt och hållet och satte tre mål redan i den första halvleken, efter att Rafael, Leandro Damiao och jättetalangen Neymar gjort ett mål vardera.

Desto jämnare blev det dock i den andra halvleken och Egypten kom faktiskt tillbaka. Mohamed Aboutrika reducerade tidigt och med knappa kvarten kvar satte dessutom Mohamed Salah 2-3-målet.

MANCHESTER. Craig Bellamys 1-0-mål från den 20:e minuten såg länge ut att bli matchens enda när Storbritannien drabbade samman med Senegal i öppningsmatchen. Men med bara minuterna kvar att mötet slog gästerna tillbaka - och såg till att mötet slutade 1-1.

Det blev en tuff och stenhård kamp i 90 minuter och flera gånger om fick åskådarna på Old Trafford se våldsamma glidtacklingarna som mycket väl hade kunnat resultera i röda kort. Men trots det lyckades ändå Bellamy pressa in ett snyggt mål halvvägs in i den första halvleken - ett mål som länge såg ut att bli matchens enda.

Bortalaget gav sig dock inte och kämpade febrilt ända in till slutet. Och så småningom fick de dessutom utdelning när mittfältaren Moussa Konate förvaltade Sadio Manes perfekta assist på bästa möjliga sätt.

Britterna var dock nära att få sista ordet. Men Marvin Sordells skott stoppades av ribban och matchen slutade alltså 1-1.

Uruguay sänkte Förenade Arabemiraterna
Dessförinnan hade Uruguay lyckats knipa tre poäng mot Förenade Arabemiraterna efter att Gaston Ramirez och Nicolas Lodeiro nätat en gång vardera.

Det började dock bäst för araberna som tog ledningen genom Ismaeli Matar Al Jneibi, innan uruguayanerna lyckades vända.