Sverige åkte på en tung 18-21-förlust mot Danmark.
Sverige åkte på en tung 18-21-förlust mot Danmark. - Foto: SCANPIX
Danmark vände och vann mot svenskorna. - Foto: SCANPIX
Therese Islas Helgersson fick bäras ut skadad. - Foto: SCANPIX
Sverige började dock bra och ledde faktiskt med 10-8 i paus.
Sverige började dock bra och ledde faktiskt med 10-8 i paus. - Foto: SCANPIX

Dubbla smällar när Sverige premiärföll

Tung 18-21-förlust och stjärnan skadad. Sverige fick ingen smakstart när OS drog igång.

Det blågula handbollslandslaget kunde ha fått en bättre start på OS-resan. Inte nog med att stjärnan Therese Islas Helgesson fick bäras ut med bår - laget åkte även på en blytung förlust mot Danmark.

– Just nu är man svinförbannad. Vi visar inte det hjärta man ska ha när man spelar i OS, säger Isabella Gulldén till SVT.

Det började dock bra för svenskorna, som - trots att Helgersson fick avbryta matchen och föras tills sjukhus - tog kommandot och ledde med 10-8 i paus. Men då kollapsade Per Johanssons blågula lag.

Svenskorna hade oerhört svårt att skapa någonting överhuvudtaget och satte endast åtta mål i den andra halvleken, medan danskorna både kvitterade och tog ledningen. När Berit Kristensen dessutom avgjorde med 20-18-målet med bara sekunderna kvar att lira var matchen slut.

På onsdag drabbar svenskorna samman med de regerande EM, VM och OS-mästarna Norge. Och frågan är om Sverige kan ladda om inför måstematchen.

"En jäkla otur"
Samtidigt riskerar även stjärnan Helgesson att missa matchen.

– Man kan säga så här. Det skulle vara en jäkla otur om det nu skulle vara så, säger förbundskaptenen Per Johansson till SVT direkt efter förlustmatchen mot Danmark.