Per Johansson måste verkligen slipa på detaljerna för att Sverige ska kunna ta sig vidare från gruppen i OS. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Prins Daniel och prins Carl Philips hejande hjälpte inte svenskorna. - Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX
Då kan man bli lite besviken. - Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX
De norska stjärnorna var för tuffa.
6 av 7
De norska stjärnorna var för tuffa. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
7 av 7
Den norska målvakten Kari Aalvik Grimsbö storspelade och stoppade svenskorna alldeles för många gånger. - Foto: SCANPIX

Sverige chanslösa - trots kungligt stöd

Stödet från Carl Philip och prins Daniel hjälpte inte – Sverige hade inte chans mot världsmästarna Norge.

Resultat i grupp B
Frankrike–Spanien 18–18
Sydkorea–Danmark 25–24
Sverige–Norge 21–24
LONDON. I OS-arenan Copper Box satt det svenska kungahuset representerat av prins Carl Philip och prins Daniel och försökte heja fram det svenska landslaget mot de regerande världsmästarna Norge.
Men det hjälpte föga.

De svenska damerna var chanslösa mot ett rutinerat och ett oerhört säkert Norge som inte gav svenskorna en suck. Redan i den första halvleken drog norskorna iväg till 5–2 efter tio minuter och trots att svenskorna jagade ikapp det underläget var vårt grannland bättre på allt.

Norges målvakt Kari Aalvik Grimsbö räddade nästan allt i den första halvleken medan de svenska motsvarigheterna Cecilia Grubbström och Gabriella Kain inte alls imponerade. Och trots att svenskorna kom till fler avslut än norskorna fanns inte effektiviteten där.
– Som det blev var det en kamp mellan deras målvakt och våran målvakt och hon vinner den matchen alldeles för många gånger, säger förbundskaptenen Per Johansson till SVT.

I halvtid hade ledde norskorna med fem mål och det var en övermäktig uppgift för Sverige.
Svenskorna spelade upp sig betydligt i den andra halvleken och framför allt spelade Kain upp sig i målet. Men det räckte inte riktigt hela vägen.

Nu har Sverige två raka förluster i OS-handbollen och det krävs ett mindre mirakel för att svenskorna ska ta sig vidare från "dödens grupp".

Men förbundskaptenen ser ändå positiva tendenser i det svenska spelet.
– Vi skapar fantastiskt mycket chanser under hela matchen, säger han till SVT.

På onsdag möter Sverige världslaget Frankrike och det krävs nästan poäng för att laget ska kunna ta sig till kvartsfinal.