Michael Phelps och USA:s lagkapp på 4x200 meter fristil vann guldet.
1 av 8
Michael Phelps och USA:s lagkapp på 4x200 meter fristil vann guldet. - Foto: Getty Images
De blev så här glada...
2 av 8
De blev så här glada... - Foto: Matt Slocum/SCANPIX
3 av 8
Michael Phelps slog därmed OS-rekordet i antalet medaljer men efter silvermedaljen på favoritdistansen 200 meter fjäril var han inte alltför nöjd. - Foto: Matt Slocum/SCANPIX
Chad le Clos hann ikapp precis på slutet och vann OS-guldet.
4 av 8
Chad le Clos hann ikapp precis på slutet och vann OS-guldet. - Foto: Matt Slocum/SCANPIX
Sydafrikanen förstår inte att han lyckades vinna.
5 av 8
Sydafrikanen förstår inte att han lyckades vinna. - Foto: Mark J. Terrill/SCANPIX
Phelps har med silvret tagit 19 OS-medaljer, varav 15 av dessa är guld.
6 av 8
Phelps har med silvret tagit 19 OS-medaljer, varav 15 av dessa är guld. - Foto: Matt Slocum/SCANPIX
Silvermedaljen var ändå bara en försmak inför vad som komma skulle.
7 av 8
Silvermedaljen var ändå bara en försmak inför vad som komma skulle. - Foto: Daniel Ochoa De Olza/SCANPIX
Nämligen ett nytt OS-rekord.
8 av 8
Nämligen ett nytt OS-rekord. - Foto: Getty Images

Nu är Phelps historisk – igen

Med 14 OS-guld var Michael Phelps redan historisk – men nu har han slagit ytterligare ett OS-rekord. Med en silvermedalj och en guldmedalj under kvällen är han den enda olympiern som har tagit 19 medaljer.

Michael Phelps
Slog i kväll rekordet för antalet medaljer i OS. Totalt har det blivit 19 medaljer varav 15 av dessa är guld.
LONDON. Med bara meter kvar av finalen i 200 meter fjäril ledde Michael Phelps och var på väg mot sitt 15:e OS-guld.
Men precis innan målgången lyckades sydafrikanen Chad le Clos smita förbi och vinna guldet. Det första gången på elva år i ett stort mästerskap som Phelps förlorar på sin favoritdistans.

Trist för Phelps men inte långt efteråt kunde han äntligen bärga sitt 15:e guld – och sin 19:e medalj i OS.
I lagkappen på 4x200 meter frisim vann USA överlägset.
Med sitt silver och sitt guld går nämligen 27-åringen förbi gymnasten Larissa Latynina OS-rekord på 18 medaljer.

Så trots att han missade guldet på favoritdistansen kan han trösta sig med att vara den överlägset bästa olympierna någonsin. Inte illa för en 27-åring.
/
USA
/
/

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

NHL: Arizona flyttar till Utah

NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.