Sverige förlorade med 26–29 mot de regerande världsmästarna Frankrike.
Sverige förlorade med 26–29 mot de regerande världsmästarna Frankrike. - Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX
Frankrike var överlägsna i den första halvleken och hade en ointagliga ledning med sex bollar. - Foto: Matthias Schrader/SCANPIX
Nu får Sverige och Kim Ekdahl Du Rietz möta Danmark i kvartsfinal på onsdag.
Nu får Sverige och Kim Ekdahl Du Rietz möta Danmark i kvartsfinal på onsdag. - Foto: Matthias Schrader/SCANPIX
"Vi ska göra allt för att slå dem", säger Olsson om årets EM-mästare Danmark.
"Vi ska göra allt för att slå dem", säger Olsson om årets EM-mästare Danmark. - Foto: Matthias Schrader/SCANPIX

Förlust för Sverige – nu väntar europamästarna

VM–mästarna från 2011 – Frankrike – var snäppet för vassa för Sverige. Nu väntar årets europamästare Danmark i kvartsfinalen i OS.

Sveriges bästa målskyttar:

Fem mål: Kim Andersson och Niclas Ekberg.

Fyra mål: Andreas Nilsson.

LONDON. Sverige förlorade med 26–29 mot Frankrike. Det betyder att Staffan Olssons mannar får möta världslaget Danmark i kvartsfinalen på onsdag.

Sverige gjorde en mycket dålig första halvlek mot ett effektivt och försvarsstarkt Frankrike. De regerande världsmästarna gav svenskarna en handbollsläxa och tyvärr blev halvtidssiffrorna 18–12 för stora för Sverige att ta igen.

– Vi är inte riktigt vakna första kvarten, man kunde tro att det var en morgonmatch, och det var tyvärr inte, säger förbundskaptenen Staffan Olsson till SVT.

Ekdahl Du Rietz hade chansen att reducera

Efter ett betydligt bättre försvarsspel och färre individuella misstag lyckades Sverige få till en spännande avslutning på matchen.

Sverige hade chans att reducera till 27–28 med en och en halv minut kvar av matchen men Kim Ekdahl Du Rietz missade sitt avslut och därmed försvann Sveriges chans att vinna matchen.

"Vi ska göra allt för att slå dem"

Sverige – med sämre målskillnad än fransmännen – var tvungna att vinna matchen för att undvika Danmark och istället få möta Spanien i kvartsfinalen. Men nu blir det alltså ett laddat möte mot europamästarna Danmark på onsdag.

– De var EM-mästare för ett halvår sen så det är ett fantastiskt bra lag. Men jag tycker vi har bevisat att vi är ett gäng att räkna med så vi ska göra allt för att slå dem, avslutar Olsson.