Det blev en jämn semifinalmatch. - Foto: SCANPIX
Kim Ekdahl du Rietz satte Sveriges sista mål.
Kim Ekdahl du Rietz satte Sveriges sista mål. - Foto: SCANPIX
Målvakten Mattias Andersson gjorde en jättematch.
Målvakten Mattias Andersson gjorde en jättematch. - Foto: SCANPIX
5 av 6
Nu återstår det att se om Sverige tar silver eller guld. - Foto: SCANPIX
6 av 6

Sverige till final efter rysare

Sverige sänkte Ungern i semifinalen. En seger som innebär att att tolv års väntan är över - och att Sverige äntligen är i final.

Finalen?

Handbollsfinalen mot Frankrike, som sänkte Kroatien i sin semifinal med 25-21, går av stapeln på söndag klockan 16.00.

LONDON. Det blev en tajt och svängig match som länge såg ut att kunna sluta hur som helst. Men till slut, efter många om och men, lyckades Sverige kamma hem segern - och även säkra finalbiljetten.

– Jag tror inte att jag har fattat det än. Det känns overkligt, säger förbundskaptenen Staffan Olsson till SVT direkt efter matchen.

Sverige ledde matchen i stort sett från början till slut. Trots det blev det alltså en ordentlig rysare när Ungern gång på gång lyckades kriga sig tillbaka in i matchen. Samtidigt blev det bara svårare och svårare för Olssons mannar att få hål på det rödklädda laget.

Men när Kim Ekdahl du Rietz till slut satte 27-26-målet med bara sekunderna kvar var saken klar.

– Jag vet inte vad man ska säga. Vi spelar riktigt jäkligt disciplinerat. Ibland kan det bli lite tråkigt... men vi gör inte många tekniska fel. Vi gör det jäkligt bra i 60 minuter, säger stjärnan Kim Andersson.

Doder ett frågetecken

Men segern kom inte helt utan ett pris. I den andra halvleken fick mittnian Dalibor Doder lämna matchen skadad och det är osäkert om den 33-årige stjärnan kan spela finalen.