Många pokerspelare försöker gömma undan sina vinster, men Skatteverket är dem på spåret.
Många pokerspelare försöker gömma undan sina vinster, men Skatteverket är dem på spåret. - Foto: Pixabay

​Så jagar Skatteverket pokerspelare

Det finns spelare som försöker gömma undan sina vinster, men Skatteverket är dem på spåren. Och de har många ess i rockärmen...


Onlinepokern är idag en inkomstkälla för många, och beroende på vart du spelar så gäller olika regler för beskattning. Om företaget är registrerat innanför EU är alla vinster skattefria, men om pengarna kommer från något annat land måste spelarna redovisa sina vinster.

Vissa spelare försöker dock komma undan skatteverket, bland annat genom att föra över vinsterna till sina digitala e-plånböcker. Andra använder proxyservrar, så att det ska se ut som att de spelar från utlandet.

Skatteverket, PokerlistingsDag Hardyson, Skatteverket

Oavsett vilka metoder man tillämpar är risken stor att man bli upptäckt. I alla fall om man ska tro på Dag Hardyson – Skatteverkets pokerexpert. I en intervju med Pokerlistings berättade han om hur Skatteverket går till väga för att spåra pokerspelarnas vinster.

Spela poker själv, och få en riktigt bra bonus, här.

Bevakning av forum, pokersidor och statistiksajter
En av de vanligaste kontrollerna man gör är att man bevakar olika forum och statistiksajter. Efter det bygger skatteverket upp en databas av spelare för att sedan jämföra skattedata på de olika personerna. Om skillnaderna är stora tar man kontakt med ekobrottsmyndigheten.

Skatteverket, PokerListings

2012 hade skatteverket drygt 500 spelare i en sådan databas, och man gjorde tillslag hos 7-10 stycken personer samma dag. Samtidigt skickades 136 förfrågningar ut till olika pokerspelare runt om i landet där de skulle deklarera sina vinster. När tillslaget blev känt i media kom till och med frivilliga rättelser in.

Av 500 spelare lyckades man identifiera och behandla 300. Totalt har 130 miljoner kronor dragits in i skattekrav, en siffra som förväntas bli högre då utredningar fortfarande pågår.

Gillar du poker? Signa in här och få 88 dollar i insättningsbonus. Utan insättningskrav!

Senaste nytt

VM-doldis kan hota Sverige: "Världsklass"

1 timme sedan

Forsberg höll nollan mot Seattle

3 timmar sedan
Svenske målvakten Anton Forsberg tog 39 skott och höll nollan för första gången den här säsongen när hans Ottawa besegrade Seattle med 2–0 i NHL-ishockeyn natten mot söndagen.

Fransk supporter misstänks mördad innan match

idag 03:20
En utredning gällande misstänkt mord har inletts sedan en supporter till fotbollsklubben Nantes tros ha knivhuggits till döds en timma innan lagets match mot Nice i franska ligan på lördagen.

Newcastle bäst på hemmaplan – Gordon avgjorde

igår 23:06
Kvickt, energifullt och till slut även effektivt. Mot Manchester United visade Newcastle varför klubben är Premier Leagues bästa hemmalag. Matchhjälten i 1–0-segern: Anthony Gordon.

Hector nära prispallen igen – fyra i kväll

igår 21:24
Sara Hector satte allt på ett kort. Hon ville så gärna ta säsongens första kliv upp på prispallen. Det fick hon inte. Regerande OS-mästaren tog på nytt platsen som första förlorare – och blev fyra i Mont Tremblant.

Danmarks EM-resa startar mot Slovenien

igår 19:00
EM-slutspelet i sommar inleds i München den 14 juni och avslutas i Berlin den 14 juli.