- Foto: Patrik Nilsson

E-sportsproffs kan bli miljonär vid finalbordet

Spelet om de riktigt stora potterna börjar nu, när "Pokerns VM" går mot sitt finalbord.


Under juni och juli månad har World Series of Poker spelats i Las Vegas. Totalt har 69 olika turneringar avverkats, och bland dem har vi fått se två svenska segrar.

Först ut var Peter Eichhardt när han vann en Texas No-Limit Hold’em-turnering för 438 417 amerikanska dollar.

Michael Tureniec blev den andra vinnaren när han tog hem årets sista WSOP-turnering för 525 520 dollar. En bra sommar för Tureniec, som så sent som i juni månad vann Poker-SM på Casino Cosmopol i Stockholm med en vinst på 635 000 kronor.

Gillar du poker? Regga dig här och få 88 dollar i bonus.

Det är dock en turnering som inte är helt färdigspelat ännu, och det är seriens Main Event, även kallat för pokerns VM.

8 000 000 dollar till vinnaren och gammalt CS-proffs går in som sjua
Sedan 2008 spelas huvudturneringens finalbord klart i november månad. Där hittar vi nio spelare som ska göra upp om ett förstapris på 8 000 000 dollar, vilket i dagens växelkurs är drygt 68 miljoner svenska kronor.


Bland dessa återfinns ett gammalt Counter Strike-proffs. I början av 2000-talet spelade Griffin Benger datorspelet Counter Strike på heltid. Han gick under namnet shaGuar, och med laget NoA har han vunnit spelets världsmästerskap.

I november månad kan Benger vinna en till världsmästartitel, en titel som ger en minst sagt hyffsad utbetalning till bankkontot. Åker han ut först av alla får han en hel dollarmille, men han siktar givetvis på den åtråvärda förstaplatsen. Just nu ligger Benger på en sjundeplats, så han behöver en hel del flyt för att lyckas med den bedriften.

PokerListings

Skulle han behöva några goda råd kan han alltid fråga svenska Martin Jacobson. 2014 vann Jacobson samma turnering, och han gick in på finalbordet på en åttonde plats. Tyvärr får vi inte se några svenskar vid bordet i november, då Per Linde blev utslagen under turneringens näst sista dag.

Vill du veta mer om alla deltagare som återvänder till Las Vegas i november? Spana in Pokerlistings kompletta sammanställning.

Sugen att spela själv? Få 88 dollar, utan insättningskrav, om du signar in här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.