E-sportsproffs kan bli miljonär vid finalbordet

- 15/09/2016, 13:27 -

Patrik Nilsson

Spelet om de riktigt stora potterna börjar nu, när "Pokerns VM" går mot sitt finalbord.

Under juni och juli månad har World Series of Poker spelats i Las Vegas. Totalt har 69 olika turneringar avverkats, och bland dem har vi fått se två svenska segrar.

Först ut var Peter Eichhardt när han vann en Texas No-Limit Hold’em-turnering för 438 417 amerikanska dollar.

Michael Tureniec blev den andra vinnaren när han tog hem årets sista WSOP-turnering för 525 520 dollar. En bra sommar för Tureniec, som så sent som i juni månad vann Poker-SM på Casino Cosmopol i Stockholm med en vinst på 635 000 kronor.

Gillar du poker? Regga dig här och få 88 dollar i bonus.

Det är dock en turnering som inte är helt färdigspelat ännu, och det är seriens Main Event, även kallat för pokerns VM.

8 000 000 dollar till vinnaren och gammalt CS-proffs går in som sjua
Sedan 2008 spelas huvudturneringens finalbord klart i november månad. Där hittar vi nio spelare som ska göra upp om ett förstapris på 8 000 000 dollar, vilket i dagens växelkurs är drygt 68 miljoner svenska kronor.


Bland dessa återfinns ett gammalt Counter Strike-proffs. I början av 2000-talet spelade Griffin Benger datorspelet Counter Strike på heltid. Han gick under namnet shaGuar, och med laget NoA har han vunnit spelets världsmästerskap.

I november månad kan Benger vinna en till världsmästartitel, en titel som ger en minst sagt hyffsad utbetalning till bankkontot. Åker han ut först av alla får han en hel dollarmille, men han siktar givetvis på den åtråvärda förstaplatsen. Just nu ligger Benger på en sjundeplats, så han behöver en hel del flyt för att lyckas med den bedriften.

PokerListings

Skulle han behöva några goda råd kan han alltid fråga svenska Martin Jacobson. 2014 vann Jacobson samma turnering, och han gick in på finalbordet på en åttonde plats. Tyvärr får vi inte se några svenskar vid bordet i november, då Per Linde blev utslagen under turneringens näst sista dag.

Vill du veta mer om alla deltagare som återvänder till Las Vegas i november? Spana in Pokerlistings kompletta sammanställning.

Sugen att spela själv? Få 88 dollar, utan insättningskrav, om du signar in här.