- Foto: Pixabay/Montage

Han vann fyra miljoner kronor – livestreamade hela spelet

Det amerikanske proffset tog hem en monsterpott – live för massa följare på Twitch.


Streamingsajten Twitch har blivit omåttligt populär de senaste åren, och varje dag loggar hundratusentals människor in för att se på när andra spelare lirar deras favoritspel.

Det är framförallt e-sporter som Dota 2, League of Legends och Counter Strike som drar de största tittarsiffrorna, men på sistone har även många pokerspelare börjat livesända sin action.

Du kan hitta allt från hobbyspelare som härjar på de lägre nivåerna till de mest meriterade proffsen som spelar de absolut dyraste spelen, och klickar du dig vidare till proffsens Twitch-kanaler kan du ibland få se prispotter på flera hundratusen som både vinns och förloras.

Vill du börja spela poker? Klicka här och få 88 dollar i bonus. Helt utan insättningskrav!

Nytt vinstrekord satt av amerikanskt proffs

Just nu pågår WCOOP (World Championship of Online Poker) på Pokerstars. Turneringarna i det mästerskapet har ett inköp från drygt 200 dollar upp till hisnande 102 000 dollar.

Dessa inköp bidrar såklart till enorma prispotter, och flera pokerproffs har valt att livestreama när de deltar i turneringarna.

Doug Polk, PokerlistingsPokerlistings

En av spelarna som i stort sett livesänder all sin action är den amerikanska stjärnan Doug Polk, och under en Highroller-turnering med 10 000 dollar i inköp gick det riktigt bra.

Polk slutade tvåa, och för sin insats belönades han med 455 000 dollar. I dagens växelkurs motsvarar det nästan fyramiljoner kronor.

Hans andraplats innebar inte bara en rejäl tillökning på bankkontot, det var också det nya vinstrekordet som livestreamats på Twitch – ett rekord han själv haft vid ett tidigare tillfälle.

I april månad vann han nämligen 162 000 dollar i en turnering hos Pokerstars, men i juli månad fick han se sig slagen av en rysk amatörspelare.

I en Jackpot Spin & Go för 25 euro träffade den ryska spelaren ”SolidPenis” högsta jackpotten, vilket generade en vinst på 250 000 euro.

Vill du också vinna stort? Starta din pokerkarriär här och få 88 dollar i bonus!

Men nu har Doug Polk tagit tillbaka det rekordet, och sedan vinsten har han fortsatt att streama sin action.

Samma kväll som Polk satte ett nytt rekord vann också svenska onlinestjärnan Isildur1 stort i en annan turnering. Alla detaljer om den vinsten hittar du här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!