Stockholm

Zombie

Ordet zombie kommer egentligen från Haitis voodoo kultur, det är en person som kontrolleras av en annan person. Den västerländska versionen av en zombie är att den äter människor vilket leder till att människorna blir smittade av zombien som biter eller av ett virus som sprids.


Zombie-berättelser har funnits sedan medeltiden, innan 1950 handlade berättelserna mest om själlösa slavar. 1954 förändrades historierna eftersom att den amerikanska science fiction författaren Richard Mathesons skrev berättelsen ''Im a legend''. Historien handlar om ett virus som skapar kannibaler, historien gjorde att bilden av zombies förändrades totalt. Berättelsen har senare (2007) blivit film med Will Smith i huvudrollen.


I filmer, spel och böcker idag är zombies uttryckslösa, ruttnade kroppar som äter människokött, zombies äter människor och om du blir biten förvandlas du också till en zombie. Oftast startar smittan med ett virus som sprids vilket leder till att en liten grupp människor försöker överleva och hitta ett botemedel för att kunna stoppa smittan.


Källa: Annasdemoner


Zombie
Utklädd till zombie, bildkälla: Chris Pizzello
Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.