Lördag 27 Nov
Stockholm

Microsoft ger ut sjukintyg – så att du kan spela Xbox One

Här är det nya intyget.
1 av 4
Här är det nya intyget. Foto:
Tusentals fans stod i kö för att få ta med sig en Xbox One hem till soffan i fredags.
2 av 4
Tusentals fans stod i kö för att få ta med sig en Xbox One hem till soffan i fredags. Foto: Ap
Vissa var gladare än andra.
3 av 4
Vissa var gladare än andra. Foto: AP
Den första, överlyckliga, köparen.
4 av 4
Den första, överlyckliga, köparen. Foto: Ap

I helgen släpptes nya Xbox One i Nordamerika och i flera europeiska länder. Nu kan de som vill få lite extra speltid skriva ut ett sjukintyg – från Microsoft själva.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kallas "Xbone"

På kort tid har Xbox One fått det förkortade namnet "Xbone". Men Microsoft har inte varit så glada över spridningen av smeknamnet. De har till och med köpt upp domänen xbone.com och styrt om den till den officiella Xbox One-sidan.

Vill du sätta dig några dagar med din nya spelkonsol för att verkligen känna hur den är och grotta in sig i spelandet? Nu kan Microsoft själva ha kommit på en lösning på detta i samband med släppet av Xbox One.

Företaget har nämligen lagt ut en mall för sjukintyg som går att fylla i på Xbox hemsida.

Har du kanske lite zombieinfluensa??

"Det är dags att ägna lite kvalitetstid med din konsol under en dag (eller tre). Det innebär att du kanske måste frigöra dig från vissa ärenden. Lyckligtvis har vi en lösning. Fyll helt enkelt i rutorna nedan och skicka ditt sjukintyg till vem det nu är som tvingar dig göra något annat än Xbox One. Varsågod", skriver företaget på sajten.

Det är dock bäst att se till att den man skickar det till har lite humor. Bland sjukdomarna som går att välja mellan återfinns nämligen "zombieinfluensa" och "racerbilsvirus".

"På grund av allvaret i detta tillstånd skriver jag ut en kraftig dos Xbox One. Han/hon måste döda zombies", skriver "läkaren" i intyget enligt Daily Dot.

Programmeraren bakom signaturen

Intyget går att mejla direkt eller spara ned som pdf. Det undertecknas av en doktor "M. Nelson". Det är troligtvis en blinkning till "Major Nelson", gamertag för Larry Hryb som är chef över programmerarna på Xbox Live.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela