Nyheter24:s testpanel har provat Hemglass nyheter.
Nyheter24:s testpanel har provat Hemglass nyheter. - Foto: Pressbild/Hemglass

Stort Hemglasstest: Förhandsfavoriten en stor besvikelse: "Blöt wellpapp"

Nyheter24 har testat några av Hemglass glassnyheter inför våren och sommaren 2024. Glassarna har betygsatts mellan 1 och 5 och testpanelen fick en otippad favorit.


Hemglass har släppt sina glassnyheter för våren och sommaren 2024.

Med bland alla glassnyheterna fanns både en snällare pinnglass med smak av päron och en mer vuxen kaffeglass med karamell.

Betyg på Hemglass vårnyheter 2024:

En förhandsfavorit blev en storbesvikelse för Nyheter24:s testpanel och en otippad glass imponerade på flera i panelsen.

Så får du gratis glass på Ikea – med hemliga knepet

Päron & Mjölkchoklad

Om glassen: Päron & Mjölkchoklad är en pinnglass som består av gräddglass med smak av päron och päronrippel. Glassen har ett mjölkchokladöverdrag med riskrisp. För den som vill dra ner på socker är denna bra, då den är helt utan tillsatt socker.

Recension: En god glass med bra smakkombinationer, men på tok för liten i storleken. Den smakar dessutom mer mörk choklad än mjölkchoklad, vilket sänker betyget ytterligare.

Betyg: 3 av 5

Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"

Foto: Pressbild/Hemglass

Salted Caramel Latte

Om glassen: Salted Caramel Latte är ett samarbete med kaffekedjan Espresso House. Det är en pinnglass som består av en len gräddglass med kaffesmak och saltkolasås. Glassen är doppad i mjölkchoklad med espressonougat.

Recension: Det tjocka chokladöverdraget gör att första bettet känns lovande, men sedan blir det för sött och sliskigt. Men kombinationen mellan kolasåsen och espressonougat är väldigt god.

Betyg: 4 av 5

Foto: Pressbild/Hemglass

Tindras Drottningbåt

Om glassen: Tindras Drottningbåt är en lekfull glassbåt skapad av glassätaren Tindra, som vann förra årets drömbåtstävling. Glassen innehåller drottningsylt med ett vitt chokladöverdrag.

Recension: En riktigt somrig och god glassbåt. Båten har också rikligt med sylt, vilket är ett rejält plus. Men, det som drar ner betyget är det vita chokladöverdraget och rånet.

Rånet påminde snarare om blöt wellpapp både till smak och konsistens. Tråkigt, minst sagt. Det vita chokladtäcket var så tunt och smaklöst att det inte fyllde någon funktion över huvud taget. Men om man vill ha glass med tydlig smak av bär kommer man gilla själva glassen.

Betyg: 3 av 5

Läs om varför McDonald's glassmaskin "alltid" är trasig här.

Foto: Pressbild/Hemglass

Sandwich Kladdkaka

Om glassen: Sandwich Kladdkaka är en nytappning av den klassiska Sandwich-glassen. Denna innehåller en laktosfri gräddglass med smak av choklad och salt kolarippel. Själva kexet är mjukt och ska smaka kladdkaka.

Recension: Glassen är god men den smakar inte kladdkaka, inte alls. Smaken är snarare en trist chokladsmak rakt igenom. Kul att varva med, och en dröm för chokladälskaren, men den kommer aldrig nå upp till Sandwich från GB. 

Betyg: 2 av 5

Här är glassarna som försvann 2023 – 14 favoriter tackar för sig

Foto: Pressbild/Hemglass
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!