Metalbandet Smash Into Pieces tävlar i Melodifestivalen 2023.
Metalbandet Smash Into Pieces tävlar i Melodifestivalen 2023. - Foto: SVT/Johan Nilsson/TT

Allt om Smash Into Pieces: Medlemmar, trummis och Mello 2024

Smash Into Pieces är med i Melodifestivalen 2024. Men vad vet du om medlemmarna av Smash Into Pieces egentligen? Här avslöjar Nyheter24 allt om bandets bakgrund, tidigare tv-satsning och bandets trummis.


Smash Into Pieces är internationellt kända och har genomfört arenaturnéer i både Europa och USA. De har närmare en miljon lyssningar i månaden på Spotify och över en halv miljard streams på sina låtar.

Nu ska de vara med i Melodifestivalen 2024, men det är inte första gången de ställer upp i tävlingen.

Melodifestivalen 2024: Artister, startordning och datum för deltävlingar och final

Smash Into Pieces i Melodifestivalen 2023 – vad hette låten?

Låten bandet framförde i Melodifestivalen 2023 hette "Six Feet Under" och enligt Mellopedia handlar låten om en tidigare livskris som sångaren Chris Adams gick igenom.

– Jag hade verkligen ingen som helst tro på att jag skulle kunna vända mitt dåliga mående. Men jag hade fel. Jag tog personligt ansvar och jobbade verkligen med mig själv. Med den här låten vill vi inspirera och visa att det finns en väg till förändring om man är villig att göra jobbet, ska han ha sagt om bidraget.

Bandet tog sig till final, men landade där på en sjundeplats. 

Alla ändringar i Melodifestivalen 2024: "Kommer göra om"

Smash Into Pieces i Melodifestivalen 2024 – vad heter bidraget?

När Smash Into Pieces äntrar Melodifestivalen 2024 gör de det med låten "Heroes Are Calling". Bandet tävlar i den första deltävlingen i Malmö den 3 februari.

Allt om Lisa Ajax: Längd, barn och pojkvännen Max Huss

Medlemmar av Smash Into Pieces – vad heter de i bandet?

Vilka är medlemmar av Smash Into Pieces egentligen? Sångaren i Smash Into Pieces heter Chris Adams. Han har även öppnat en rockklubb 2015 i hemstaden Örebro som heter Örebro Rawk Klubb.

Gitarristen tillika låtskrivaren Benjamin Jennebo är en av grundmedlemmarna som startade bandet. Den andra gitarristen som slår på strängarna är Per Bergquist

Allt om Carina Berg: Pojkvän, barn, hus och Melodifestivalen 2024

Smash Into Pieces trummis – när blev "The Apocalypse DJ" (APOC) en del av bandet?

The Apocalypse DJ introducerades för fansen 2017 i och med bandets tredje albumrelease "Rise And Shine". Då fick bandet sitt stora genombrott och APOC som följt bandet från dag ett ersatte tidigare bandmedlemmarna Isak Snow och Viktor Vidlund.Med det nya, mystiska tillskottet fick bandet även ett helt nytt sound som innehöll electro-element.

Smash Into Pieces trummis identitet – vem är det som bär masken?

Smash Into Pieces trummis "The Apocalypse DJ" visar inte sitt ansikte, utan bär en svart, starkt lysande, mask, med bandets logga. 

Än så länge har trummisen inte avslöjat sin identitet. Via en presstalesperson har "The Apocalypse DJ" sagt till Expressen att hen håller sin identitet hemlig för att hen vill fokusera på "bedrifterna snarare än personen".

Fröken Snusk identitet – har hon avslöjat vem hon är inför Melodifestivalen 2024?

Varifrån kommer Smash Into Pieces?

Metalbandet kommer från Örebro och rankas i dag som ett av Skandinaviens snabbast växande alternativa rockband. 

Hur bildades Smash Into Pieces?

Bandet startades 2008 när gitarristen Benjamin Jennebo och tidigare medlemmen Isak Snow träffades i deras pappors replokal för att spela tillsammans. Senare samma år tillkom Chris Adam, Per Bergquist och tidigare medlemmen Viktor Vidlund.

Smash Into Pieces skrev och repade sina första låtar i garaget och spelade på lokala pubar som fanns i närheten.

– Det mest rättvisa är att säga att bandet startade 2009 när Per kom med, berättar Banjo. Innan det hade jag startat det i mitt huvud. Jag var jävligt hård, lite Bert Karlsson. Jag har alltid letat efter talang och tagit det jag vill ha. Se bara på Chris här. Den här killen är värd samma vision som jag har och han delar den, säger Benjamin Jennebo till Rocknytt.

Bandet deltog även 2009 i den svenska versionen av amerikanska tv-tävlingen Talang där de deltog med låten Fading. Rockbandet gick vidare till semifinal men valde att hoppa av tävlingen för att istället signa ett skivkontrakt med Ninetone Records.

Allt om Elisa Lindström: Pojkvän, barn och Melodifestivalen 2024

Smash Into Pieces på Instagram – vad heter bandet?

Smash Into Pieces heter @smashintopiecesofficial på Instagram.

Läs alla våra nyheter om Melodifestivalen 2024 här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!