Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren berättar om ett stort beslut hon tog inför Allsång på Skansen. - Foto: Caisa Rasmussen/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Pernilla Wahlgrens stora beslut inför Allsång på Skansen: "Måste vara sharp"

Pernilla Wahlgren kommer att leda Allsång på Skansen även sommaren 2024. I podden Wahlgren & Wistam berättar Pernilla om en stor förändring hon gör i livet inför det krävande prestigejobbet som Allsången är.


Det var sommaren 2023 som Pernilla Wahlgren, 56, tog över rollen efter Sanna Nielsen som programledare för Allsång på Skansen. Det blev en stor tittarsuccé och premiäravsnittet som sändes 27 juni lockade nästan 1,6 miljoner tittare enligt MMS som mäter tittarsiffrorna i Sverige.

Pernilla gjorde succé som programledare och snabbt stod det klart att hon kommer fortsätta att köra Allsång på Skansen även sommaren 2024.

– Jag har haft så otroligt roligt, och jag känner mig glad och tacksam över det varma mottagandet jag fått av både pressen, publiken och tittarna. När jag fick frågan kändes det självklart att fortsätta. Jag är stolt över att vi, enligt mig, har lyckats bevara Allsång på Skansens kärna samtidigt som vi har skapat något nytt, sa Pernilla Wahlgren i ett pressmeddelande från SVT.

Pernilla Wahlgren lockade miljonpublik med Allsång på Skansen. Bildkälla: Ali Lorestani/TT Bild

Pernilla Wahlgren om sin ADHD – vägrar ta medicin

I det senaste avsnittet av podden Wahlgren & Wistam som Pernilla har med bästa vännen Sofia Wistam så berättade Pernilla att hon gjort en ADHD-utredning och nu har fått sin diagnos. Men Pernilla känner inte något behov av att börja med medicin. 

Hon beskriver att hon är väldigt fokuserad på sina arbetsuppgifter – men att hon har en del knep för att vara ännu mer på tårna. 

Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren har podden Wahlgren & Wistam tillsammans. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

Nämligen att skippa alkohol.

Pernilla, som själv har ett eget vinmärke, har tidigare berättat öppet om hur hon avstår alkohol vid till exempel midsommar och julafton.

– Jag känner att jag har blivit vuxen, jag vet inte. Midsommar och julafton, jag har inget behov av alkohol då, har Pernilla berättat i sin podd. 

Med det sagt så är inte Pernilla helnykterist för det. I fjol festade hon loss rejält på medlemsklubben Soho House – något som slutade med att vakten kom fram.

Men till sommaren och den stundande Allsången så blir det säkerligen torrlagt för Pernilla igen.

– Jag måste säga att när jag väl går in i mina repetitionsperioder så är jag väldigt fokuserad på det jag gör där och då. Särskilt det här med att skärma av allt annat. Under Allsång på Skansen-perioden till exempel då sa jag nej till det här sociala livet med andra och jag bara pluggade text, drack ingen alkohol för att alltid vara sharp, berättar Pernilla i podden Wahlgren & Wistam.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!