Erika och Gunilla Persson
Nu står det klart vem som är pappa till Hollywoodfrun Gunilla Perssons dotter Erika Persson. - Foto: Johan Nilsson/TT Bild, Stella Pictures.

90-årig miljardär är Erika Perssons hemliga pappa – avslöjad efter 23 år

Vem som är pappa till Erika Persson är något som den svenska Hollywoodfrun Gunilla Persson alltid hållit hemligt från omvärlden. Nu, 23 år efter att Erika kom till världen, så avslöjas det vem som är pappa till Erika.


Den 18 augusti 2002 föddes Erika Persson, eller Erika Regina Persson som är hela hennes namn. Då var Erikas mamma Gunilla Persson 43 år gammal. Gunilla hade alltid känt att hon ville ha barn – men inte med vem som helst. Den man som Gunilla slutligen skaffade barn med var hon kär i och allt kändes rätt.

När Gunilla för många år sedan gästade den norska talkshowen God Kveld så undrade programledaren Dorthe Skappel om det var ett medvetet beslut att skaffa barn så sent.
 
– Inte alls. Jag har ville ju ha barn, men inte med fel man. Då blev det bråttom helt plötsligt. Om jag ville ha ett barn var jag tvungen att slå till. Och det gjorde jag, berättade Gunilla då.

Erika och Gunilla Persson. Bildkälla: Johan Nilsson/TT Bild

Vem som är Erikas pappa har Gunilla alltid hållit hemligt från omvärlden. Hon har i intervjuer nämnt att det handlar om ett "avtal" hon har med pappan som är upprättat för att skydda Erika.

Däremot har Gunilla berättat att pappan har sett till att Erika inte "behöver jobba en dag i sitt liv" eftersom han förser Gunilla och Erika med pengar. Något som Gunilla menar bara "en riktig man" är kapabel till.

– En man som inte kan försörja sin kvinna är ingen riktig man enligt min åsikt, sa Gunilla i en intervju med Göteborgs-Posten år 2012.

Det här med att Erika skulle få pengar av sin pappa menar Erika är något som inte stämmer. I en intervju med Aftonbladet avslöjade Erika nyligen att varken hon eller Gunilla är stöttade ekonomiskt av hennes pappa. Istället säger Erika att hon faktiskt är en "fattig student".

Erika Persson. Bildkälla: Stella Pictures.

Gunilla Perssons kända ex-pojkvänner

Att Gunilla hade starka känslor för Erikas pappa råder det inget tvivel om. När Gunilla Persson i början av 2024 gästade talkshowen Efter fem i TV4 så fick hon frågan när hon senast var kär.

– Det kommer jag inte ihåg. Det var många år sedan. Det var nog Erikas far, mmm, sa Gunilla då.

När Gunilla Persson gästade Efter fem så berättade hon att den senaste gången hon var kär var i Erikas pappa. Detvar över 20 år sedan. Bildkälla: TV4

Gunilla Persson har ett förflutet som modell och något av en "It"-girl. Under 1980-talet och 1990-talet så hade hon flera uppmärksammade romanser med kända män. 

Efter skilsmässan från maken Stephen Linville hade Gunilla en fling med prins Albert av Monaco, hon bodde hos miljardären Francis Kellogg i New York och hade även en romans med den brittiska hotellkungen Patrick Ellis.

Prins Albert av Monaco har haft en romans med Gunilla Persson – men pappa till Erika, det är han inte. Bildkälla: Stella Pictures.

Pappans identitet har varit uppe till spekulation under flera års tid – men ingen av de nämnda männen ovan är Erikas pappa. 

Amerikanska dokument avslöjar: Han är Erika Perssons pappa

Nu har journalisten Johan Eriksson på Expressen kommit över amerikanska dokument som avslöjar vem som är pappa till Erika Persson. 

De dokument som Expressen hänvisar till är daterade 2015. Det var då Gunilla vände sig till en domstol för att begära mer pengar av pappan i underhåll. Han hade betalat 100 000 kronor i månaden till Gunilla men hon kände inte att det räckte till det liv Erika kunde leva med tanke på hur förmögen pappan faktiskt är.

Nu ville Gunilla Persson istället ha 800 000 kronor i månaden. Den summan skulle bland annat täcka hyra, hemhjälp, restaurangbesök och resor. Totalt krävde Gunilla alltså 9,6 miljoner kronor per år.

I dokumenten står det vidare att läsa att Gunilla och mannen hade ett förhållande som sträckte sig över flera år, oc han har även medgivit att han är pappa till Erika Persson.

Så, vem är då Erika Perssons hemliga pappa egentligen?

23 år efter att Erika Persson föddes så kan Expressen nu avslöja att pappan är en amerikansk företagare och miljardär.

Varje år listar affärstidningen Forbes de 400 rikaste i USA. På den listan brukar namn som Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates och Mark Zuckerberg återfinnas – och enligt Expressen så har Erikas pappa, som ska vara i 90-års åldern, även han stått med på Forbes lista över de rikaste amerikanerna.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!