Sven-Erik från Hotell romantik avslöjar hur hans drömkvinna ser ut.
Sven-Erik från Hotell romantik avslöjar hur hans drömkvinna ser ut. - Foto: Skärmavbild/ SVT privat/Sven-Erik Sjögren

Sven-Erik om sin drömkvinna: “Hon får gärna gilla...”

Sven-Erik, 73, är med i säsong två av "Hotell romantik", där han och 27 andra seniorer dejtar. Nu avslöjar Sven-Erik hur hans drömkvinna är.


Sven-Erik Sjögren kom in på SVT:s Hotell-romantik som ett bombnedslag. 72 år gammal, men med magrutor och kåtpiller i bagaget. Under programmet har de andra deltagarna chockats av Sven-Eriks filterlösa personlighet, men i tv-rutan gör han succé som en stark karaktär. 

Nyheter24 har pratat med Sven-Erik, som ger en tydlig beskrivning av vilken typ av kvinna han söker i programmet. 

Kritiken mot Sven-Erik i Hotell romantik 2024: "För mycket"

Därför sökte Sven-Erik till Hotell romantik

När Sven-Erik sökte till Hotell romantik hade han inga förväntningar på att träffa någon, men han tror livet får lite mer guldkant om det levs tillsammans med någon annan. 

– Det är klart att jag ville ha någon slags relation när jag sökte, men jag har aldrig varit Mr panik på något sätt. Jag har alltid trivts bra med att vara singel, men det är lite vassare att dela livet med någon, säger Sven-Erik.

Sven-Erik: "Väldigt viktigt att hon är slank"

I Hotell romantik är Sven-Erik tydlig med att hans drömkvinna ska vara slank. Det nämner han även till Nyheter24, eftersom han själv tycker det är viktigt. 

– Hon ska vara lång, slank och allmänbildad. Slank är väldigt viktigt. Jag är slank själv och jag tycker att slankhet är tecken på karaktär, säger han och fortsätter:

– Gubbar kan ha lite mage när de blir äldre och kvinnor som föder barn kan inte få lika platt mage igen, det är fullständigt jag medveten om. Jag är inte dum. Men släpper man taget för mycket om sin kropp har man ingen karaktär. 

Sven-Erik lever ett aktivt liv, vilket en partner också ska uppskatta. Att hålla sig i form tar upp en stor del av hans vardag. Speciellt viktigt är det att han håller sig slank, och att han har magrutor. 

– Jag tycker inte att det inte är snyggt att ha stor mage. Jag tycker jag är görfräck som ska fylla 73 och har rutmage. Jag är inte narcissist för det, men det är ju min grej. 

Sven-Erik lever ett aktivt liv för att behålla magrutorna. Foto: privat/Sven-Erik Sjögren.


Sven-Erik: "Får gärna gilla äldre män"

Sven-Erik får ofta höra att han är ung till både kropp och sinne, vilket delvis beror på att han har många yngre kompisar på gymmet. När det gäller dejting har han däremot en gräns. Han hade aldrig kunnat dejta en kvinna som är mer än 20 år yngre än honom. 

– De kan inte vara mer än 20 år yngre än mig, så minst 55 år gammal. Det blir inte riktigt bra annars. Jag tycker det är patetiskt när gamla filmstjärnor, som Al Pacino, går runt med 35-åriga kvinnor. Det är inte naturligt.

När en yngre kvinna visat intresse tidigare han Sven-Erik sett till att hon vet om hans ålder. 

– Om en yngre kvinna visat intresse har jag frågat om hon vet hur gammal jag är, och om hon genuint gillar äldre män. För att det ska bli något, får hon gärna gilla äldre män. Då har det varit jättetrevligt. 

Nu återstår det att se om Sven-Erik hittar en slank och allmänbildad donna i Hotell romantik! 

Så är reglerna kring sex i Hotell Romantik 2024

Hotell romantik-Annikas hint om säsong två: "Hettar till lite mer"

Hotell Romantik 2024: Så mycket kostar en natt på slottet

/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!