Kelly medverkar i Lyxfällan.
Kelly medverkar i Lyxfällan. - Foto: Skärmavbild/TV3/Lyxfällan

Kelly köper leksaker på kredit – går back 42 900 kronor varje månad

Kelly köper allt från lego till lasersvärd för pengar hon inte har. Under det gångna året har hon lagt 165 799 kronor på onödig konsumtion, och en stor summa har bränts på presenter till nära och kära. I säsong 34 av Lyxfällan åker Magdalena Kowalczyk till Skövde och försöker hjälpa Kelly.


Kellys ekonomiska situation är kaosartad, och ibland måste hon strunta i att betala räkningar för att ens ha råd med mat. Det hela började med att hennes ex lärde henne att man kunde köpa saker på avbetalning. Efter uppbrottet hamnade Kelly i en depression, och har därefter fortsatt att ta lån utan att ha koll på räntorna. 

Andreas, 41, lånar pengar av mamma – nu ryter hon ifrån i Lyxfällan

Kelly i Lyxfällan köper leksaker på kredit 

Allt från iPads och legobyggnationer till tv-apparater har inhandlats på kredit. Presenter till pojkvänner och kompisar och mängder av leksaker har köpts, utan att Kelly har tänkt på att lånen faktiskt också ska betalas tillbaka. 

Kelly har en stor mängd leksaker och gosedjur hemma. Foto: TV3/Lyxfällan

Som stöd har Kelly bästa kompisen Jennifer, som nu känner sig orolig för vännens framtid. Det är också Jennifer som har anmält henne till Lyxfällan. Programledaren Magdalena Kowalczyk åker därför till Skövde för att försöka hjälpa Kelly. 

Det första Magdalena Kowalczyk noterar när hon kommer hem till Kelly är just mängden prylar. Det råder nämligen ingen brist på kläder, gosedjur eller bilrelaterade saker. 

– Jag köper saker när exet fyller år och i julklapp. Ger jag saker så kommer han också vilja vara kvar med mig. För vad har jag att erbjuda?, förklarar Kelly. 

Magdalena försöker hjälpa Kelly. Foto: TV3/Lyxfällan

Paret i Lyxfällan har shoppat för 2,5 miljoner kronor: “Slår alla rekord”

Kelly går back 42 900 kronor i månaden: "Mörker"

Kelly kämpar med sitt psykiska mående och har mått dåligt i många år, och delvis därför jobbar hon inte heltid. Det här gör därför att hon inte får in tillräckligt mycket pengar för att kunna leva på det sättet som hon gör. 

När Magdalena Kowalczyk presenterar budgettavlan har hon räknat ut att Kelly får in 18 300 kronor varje månad. Den potten som sticker ut är “övrigt” där dyra abonnemang och framförallt stora mängder shopping drar upp summan rejält. Kelly lägger nämligen många slantar på teknik, prylar, skönhet, tatueringar och piercingar. Sammanlagt bränns hela 11 900 i månaden under denna kategori. 

Kelly går back 42 900 kronor varje månad. Foto: TV3/Lyxfällan

I dagsläget har Kelly dessutom flera obetalda räkningar, snabblån, inkassoärenden, ärenden hos Kronofogden, tolv olika krediter, och en CSN-skuld. Den här potten landar på svindlande 34 600 kronor. Kelly går därmed back med hisnande 42 900 kronor, varje månad.

Både Jennifer och Kelly brister ut i gråt. Foto: TV3/Lyxfällan

Både Kelly och kompisen Jennifer brister ut i tårar när de får se de mörka siffrorna. 

– Det jag känner nu är väldigt mycket mörker, säger Kelly. 

Regina blev svindlad på en miljon kronor – det hände efter Lyxfällan

Lyxfällan-deltagaren har skulder på 414 000 kronor

Förutom en stor mängd shopping, så har även en rejäl summa gått till de lån som Kelly har tagit. Hennes totala skuldbild ligger i dagsläget på svindlande 414 000 kronor. 

– Det är jobbigt, men ändå skönt att se sanningen, säger Kelly. 

Kellys totala skuldbild är enorm. Foto: TV3/Lyxfällan

Kelly har shoppat för 165 000 kronor under ett år

Men vad har egentligen Kelly lagt alla sina pengar på? Magdalena Kowalczyk har kollat på det senaste årets alla onödiga inköp. 

Det senaste året har Kelly lagt 15 000 på leksaker och annat kul. Foto: TV3/Lyxfällan

Den första kategorin består av leksaker, där Kelly har satt sprätt på 15 138 kronor under det gångna året. Ytterligare 15 000 har lagts på utemat, och en ännu större summa har lagts på presenter till andra. I gåva till nära och kära har Kelly nämligen köpt lego, lasersvärd och Playstation, något som har landat på 28 700 kronor under det senaste året. Kategorin smink och kläder sticker iväg till hela 52 100 kronor, och kategorin naglar, tatuering och piercings landar på 7 300 kronor. Sammanlagt har Kelly lagt hela 165 799 kronor på onödig konsumtion. 

Vill du veta hur det går för Kelly? Lyxfällan sänds på TV3 och Viaplay 20.00 på tisdagar. 

Läs alla våra artiklar om Lyxfällan här