Iman och Hani var till en början missnöjda med sitt hus i "Husköp i blindo"
Iman och Hani var till en början missnöjda med sitt hus. - Foto: Skärmavbild/TV3/"Husköp i blindo"

Paret säljer nya hemmet – efter stora besvikelsen i "Husköp i blindo"

“Husköp i blindo” är programmet på TV3 där experterna hjälper deltagarna att köpa ett hus som de inte sett. Men nu, ett år senare, har paret Iman och Hani lagt ut sitt hus till försäljning.


Den första säsongen av “Husköp i blindo” på TV3 har nått sitt slut, och i fem avsnitt fick tittarna följa olika par och familjer som var på jakt efter sitt drömhem. Haken i programmet var bara att de lämnade kontrollen helt till programmets experter. 

Fastighetsmäklaren Sebastian Stojanovic försökte, utefter deltagarnas krav, buda hem det perfekta huset åt familjerna. Därefter fick deltagarna se huset invändigt, innan inredningsexperten Lena Nyman gav hemmet en makeover. 

Sebastian Stojanovic, Lena Nyman och Carin da Silva syns i programmet. Foto: TV3/"Husköp i blindo"

Alla avsnitt av "Husköp i blindo"

Här kan du läsa om deltagarnas reaktioner när de fick se sina nya hem för första gången i “Husköp i blindo”: 

Emma och Alexander bryter ihop när de får se sitt nya hus: "Ville bara gråta"

Fredrik och Martins chock när de ser sitt nya hus: “Hade inte köpt det”

Familjens besvikelse över huset i programmet: “Jättefult”

Iman och Hani ångrar sig när de för första gången ser sitt hem: "Det här är hemskt"

Lovisa och Andreas oväntade reaktion när de ser sitt nya hus: “Som en pizzeria”

Iman och Hani ångrade sig när de såg sitt nya hus

I det fjärde avsnittet av “Husköp i blindo” medverkade paret Iman och Hani från Örebro, som med en budget på 5,5 miljoner kronor var på jakt efter sitt drömhus. På Iman och Hanis kravlista stod öppna sällskapsytor, en trädgård med begränsad insyn och att huset skulle ligga max 15 minuter från Örebro centrum. 

Iman och Hani. Foto: TV3/"Husköp i blindo"

Tillslut hittade experterna ett hus till paret, och vann budgivningen. Huset var en trävilla byggd 1939 och låg i centrala Örebro. Slutpriset landade på 4 495 000 miljoner kronor. Men när Hani och Iman för första gången fick se sitt hus, innan renoveringen, var de allt annat än nöjda. 

Framförallt badrummet i huset gjorde paret extra besvikna. De hade önskat ett fräscht badrum med hotellkänsla, men möttes av något helt annat. 

Badrummet gjorde paret missnöjda. Foto: TV3/"Husköp i blindo"

Iman och Hanis besvikelse i "Husköp i blindo" 

Under den något tveksamma första rundturen i huset uppstod till och med en diskussion med experterna, som menade att parets budget faktiskt inte räckte till mer än så. 

– I nuläget är det det här pengarna räcker till. Sådan är marknaden, sa Sebastian Stojanovic. 

– Vi sa vår budget, sen är det ni som har valt hus. Ni har förhållit er till en budget vi har sagt från början. Men läget och huset är det ni som har valt, så bolla inte över det på oss, kontrade Hani. 

"De hatar de små rummen", sa Nyman. Foto: TV3/"Husköp i blindo"

– De har inte alls fått det de förväntade sig. De hatar alla små rummen och tycker att snedtaken är fruktansvärda, sa Lena Nyman i programmet.

Paret säljer sitt hus – ett år efter "Husköp i blindo"

Under parets första titt på huset var de så pass missnöjda att de till och med sa att de ångrade sin medverkan i programmet. Men efter renoveringen av huset fick Iman och Hani se sitt hem igen, och då var reaktionerna helt annorlunda. 

Paret älskade sitt nya badrum. Foto: TV3/"Husköp i blindo"
Sovrummet hade fått ett lyft. Foto: TV3/"Husköp i blindo"
I köket målades luckorna om. Foto: TV3/"Husköp i blindo"
Paret fick en ny arbetsyta i huset. Foto: TV3/"Husköp i blindo"
Huset blev betydligt mer mysigt. Foto: TV3/"Husköp i blindo"

En stor del av huset hade då fått sig ett lyft, och framförallt badrummet såg helt annorlunda ut. I slutet av programmet kände sig paret betydligt mer nöjda, och uttryckte till och med att de kommer trivas i sitt nya hem. 

Men i dag, ett år senare, ligger huset ute till försäljning, något som Aftonbladet var först att rapportera om. Enligt annonsen på Hemnet är utgångspriset för villan 5 395 000 kronor. 

Viaplays svar om försäljningen efter "Husköp i blindo"

"Vi har uppmärksammat det också och att det verkar som att utgångspriset är i linje med den budget de själva satte för huset. Det är tråkigt att Iman och Hani valt att inte bo kvar i sitt hus, men eftersom vi inte vet anledningen till att de säljer, eller förutsätter att få veta orsaken, är det svårt att kommentera detta", skriver Susanne Nylén, presschef för Viaplay, i ett mejl till Nyheter24.

Nyheter24 har sökt Iman och Hani som avböjer att kommentera. 

TV3
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!