Genrebilder.
Genrebilder. - Foto: Fredrik Sandberg/TT/Tomas Oneborg/SvD/TT

Rektor försökte köpa sex av barn – avslöjades av Dumpen: "Sökte bekräftelse"

En man jobbade som lärare och rektor på en högstadieskola och försökte köpa sex av vad han trodde var en 13-årig flicka. Istället blev han konfronterad av Dumpen och riskerar att bli av med sin lärarlegitimation.


En man i 60-årsåldern jobbade som lärare och rektor på en högstadieskola i Stockholmsområdet innan han togs ur tjänst. Mannen ska ha sexchattat med vad han trodde var en minderårig flicka.

Han ska bland annat ha erbjudit den fiktiva flickan alkohol, i utbyte mot att de hade sex och skickat bilder på sin penis till den fiktiva flickan, vilket även Siren rapporterat om.

Ville köpa sex av 13-årig flicka

Pedofiljägarsajten Dumpen.se, som var den fiktiva unga flickan, bestämde senare träff med läraren. Mannen tänkte då köpa sex av det han trodde var en 13-årig flicka. Istället konfronterades mannen av Dumpen.

Dumpen publicerade även en text innehållande konversationer mellan läraren och den fiktiva unga flickan och ett videoklipp där de konfronterar honom.

Skolinspektionen fick veta av verksamhetschefen att läraren pekades ut i ett sexuellt närmande av en minderårig på nätet och startade då ett ärende avseende mannens lärarlegitimation. 

Pedofiljägarsajten Dumpen säljs – av Kronofogden

Mannen sökte bekräftelse

Vid ett möte med bland annat läraren, verksamhetschefen och HR-chefen i den kommunen mannen jobbade i framgår det av anteckningarna att läraren “mått sämre privat och tyckte att det var tufft med dubbeljobb”.

Han ska även ha berättat att hans "självbild sjunkit" och att han därför "sökte bekräftelse", står det i Skolinspektionens dokument som Nyheter24 tagit del av.

Under mötet medgav läraren att han erbjudit flickan 500 kronor mot att hon ställde upp på sexuella tjänster.

Sanna Guidetti bryter ihop under mötet med Dumpen

Mannen sade upp sig som rektor på skolan

Mannen sade själv upp sig från sin tjänst som rektor. Nu vill Skolinspektionen att hans lärarlegitimation återkallas, baserat på händelsen. Om inte lärarlegitimationen dras in vill Skolinspektionen att en varning ska utdelas.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!