Nya "MouthPad" låter dig kontrollera telefonen med tungan.
Nya "MouthPad" låter dig kontrollera telefonen med tungan. - Foto: Unsplash

Styr telefonen med tungan – nya prototypen

En ny produkt som låter dig styra din telefon eller en annan Bluetooth-enhet med tungan har visats upp på teknikmässan CES i Las Vegas.


En ny typ av produkt från företagel Augmental, kallad "MouthPad", ska göra det mer tillgängligt att använda telefoner för personer med begränsad rörelseförmåga. "MouthPad" är en slags retainer som låter användaren kontrollera en dator eller telefon med tungan, utan att det märkbart påverkar talförmågan. 

Teknologin är inget nytt men enligt Engadget är Augmental's "MouthPad", "en av de mest eleganta och sofistikerade lösningarna hittills".

Översvämning av AI-genererade böcker: "Måste oroa oss"

Visar produkten på X

I en video på X, tidigare twitter, kan vi se Corbin Halliwill, ingenjör på Augmental, demonstrera produkten genom att använda en iPhone. 

OpenAI släpper ny tjänst för företag – det här gäller

Kan styras med huvudet

"MouthPad" gör det även möjligt för användaren att kontrollera sin telefon eller dator med hjälp av huvudrörelser. Det bekräftar Oscar Roscello, designansvarig på Augmental, för TechCrunch:

– Den använder ett gyroskop inbäddat i vår smarta retainer, som du bär i munnen. Du kan sedan röra på huvudet för att styra markören på din telefon, bärbara dator eller annan Bluetooth-aktiverad enhet.

Nya lyxhörlurarna visas upp på CES – enorma prislappen

Priset för beta-testare

I nuläget är "MouthPad" endast tillgänglig för beta-testare, och kostar runt tio tusen kronor. Fler detaljer om pris och när produkten blir mer tillgänglig kommer snart.  

– Vi siktar på att göra den tillgänglig i USA i år, och förhoppningsvis över hela världen snart, säger Rosello till TechCrunch.

Läs mer: Använde AI-genererad konst i marknadsföring: "Jag är färdig"

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!